spot_img
spot_img

Lecție pentru noi toți: Orașul în care TOATE ȘCOLILE colectează selectiv!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

✅ Vot pentru colectarea selectivă a deșeurilor în școli!

 

♻️ Toate unitățile școlare din Târgu Mureș vor colecta selectiv deșeurile din anul școlar viitor.

 

↗️ Consiliul Local Municipal Târgu Mureș a aprobat în 26.05.2022 proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat alături de colegii mei din grupul liberal din CL, ing. Șarlea Horea Arthur, prof. univ. dr. Suciu Horațiu și dr. Voicu Bogdan, privind colectarea selectivă a deșeurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din oraș.

 

Acesta prevede achiziționarea și dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu, până în septembrie 2022, cu infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile, precum și o componentă educațională – un program de informare și instruire a elevilor și a angajaților cu privire la organizarea colectării selective a deșeurilor, prin exemplificarea tipurilor de deșeuri corespunzătoare fiecărui recipient/container.

 

👉 Până la începerea anului școlar viitor, pe fiecare etaj/nivel al unității de învățământ, vor fi amplasate câte 3 recipiente de colectare selectivă a deșeurilor într-un loc ușor accesibil, marcat și indicat corespunzător, aprobat de coordonatorul unității de învățământ.

 

În funcție de tipul de deșeuri colectate, acestea vor avea următoarele culori: albastru pentru deșeuri de hârtie și carton, galben pentru deșeuri de metal și plastic și respectiv alb/verde pentru sticla albă/colorată. De asemenea, în spațiile de depozitare din curtea unităților de învățământ vor fi amenajate puncte de colectare, unde vor fi instalate containere de colectare selectivă a deșeurilor de capacitate mare.
 

Suma necesară implementării proiectului de colectare selectivă la nivelul celor 54 de unități de învățământ din municipiul Târgu Mureș este de aproximativ 275.000 de lei și va fi prevăzută la următoarea rectificare bugetară a unității administrativ-teritoriale pe care o vom aproba.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

15 iunie, Ziua când Luceafărul a apus…

15 iunie 1889, un sanatoriu trist, locul în care Luceafărul Poeziei Românești, cel mai mare poet și unul...

Iată tot ce nu știai despre albine și mierea lor

- Știati că... in miere se gasesc enzime vii ? - Stiati că... aceste enzime in contact cu metalul...

TOP TasteAtlas: Bucătăria românească a fost clasată pe locul 4 în lume

România a fost inclusă în Top 50 Best World Cuisines, un clasament realizat recent de TasteAtlas, bucătăria românească fiind pe...

A început sezonul viperelor! Iată ce trebuie să faceți dacă sunteți mușcat!

Viperele sunt singurii șerpi veninoși de pe teritoriul României și sunt tot mai prezente în zona montană a...
spot_img

O femeie din Câmpia Turzii are nevoie de transfuzii de sânge!

O femeie din Câmpia Turzii, care este internată la clinica Chirurgie 2, are nevoie urgentă de o transfuzie sangvină. Anunțul a fost făcut de nepoata...
%d bloggers like this: