spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

LECTIE de absorbtie de fonduri predata de Cristian Matei – Turda primeste 35 de milioane de lei prin FDI

spot_img

In urma cu 4 luni, cand RefleqtMedia scria despre cererea depusa de Primaria Turda pentru finantarea asfaltarilor in Cartierul Primaverii, nu putini au fost aceia care s-au indoit de finalitatea demersului.

Ei bine, iata ca decizia edilului turdean, care a fost PRIMUL primar din Romania care a aplicat pentru finantare prin FONDUL NATIONAL DE DEZVOLTARE SI INVESTITII a fost una de foarte bun augur.

Astfel, chiar daca liberalul, Daniel Buda, urla din toti bojocii, in campania electorala pentru europarlamentare, spunand ca Turda este Teleormanul Transilvaniei, iar alt liberal, Rares Bogdan, efectiv mintea la televizor, diminuand cu mult sumele atrase de Cristian Matei pentru orasul sau, realitatea este alta.

Sute de milioane de euro atrase din fonduri europene, zeci de milioane de lei atrase prin PNDL si acum, 35 de milioane de lei atrase prin FDI pentru asfaltarea unui cartier intreg – asa arata realitatea de laTurda.

In conformitate cu ordinul nr 267 din 17 septembrie 2019 al presedintelui Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, Municipiul Tudda este intre primele 3 UAT-uri din tara care beneficiaza de finantare.

Totodata, Municipiul Turda este SINGURUL ORAS DIN JUDETUL CLUJ care figureaza intre cele care au primit finantare prin FDI.

“Este una dintre putinele finantari pe care nu o aveam rezolvata. In 2 mai, prima zi in care s-a deschis linia de finantare, am fost la Bucuresti, fiind a doua localitate care a depus cererea. Suntem foarte incantati deoarece vorbim despre o suma destul de mare, care ne ajuta sa finalizam cartierul Primaverii. In aceasta perioada, Compania de Apa Aries intervine pentru introducerea canalizarii, iar dupa interventia CAA vom interveni noi pentru asfaltarea 17 strazi si a realiza o investitie care sa finalizeze problemele de infrastructura.

Profit de acest moment pentru a anunta ca de saptamana viitoare vor demara lucrarile la reteaua de canalizare in zona de vest, Turda Noua, urmand ca apoi sa intervenim pentru asfaltari. Tot in aceasta toamna vor debuta si lucrarile pe PMUD (Planul de Mobilitate Urbana Durabila) pe artera Cuza Voda.

Vom avea un drum cu doua benzi pe sens care va face legatura dintre zona Spitalului si iesirea din Municipiu catre Cluj”, a declarat Cristian Matei IN EXCLUSIVITATE pentru REFLEQTMEDIA.

spot_img
spot_img
spot_img