spot_img

Laserul lui Ceaușescu – cât de eficient ar fi în contextul conflictului din Ucraina?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Laserul lui Ceaușescu este, probabil, cel mai mare mister din istoria recentă a României.

Creat prin proiectul Romteleghid, se spune că acest laser, așezat pe șasiu de tanc, ar fi volatilizat câteva tancuri rusești și chiar un avion, în 1968.

Deși nici măcar un document nu atestă existența acestui proiect gigantic, RefleqtMedia a decis să facă o analiză a fiabilității acestei arme în contextul iminentului război din Ucraina!

Să pornim, așadar, de la ideea că laserul lui Ceaușescu ar fi real. Acesta ar fi capabil să dezvolte o temperatură de 15.000-20.000 de grade Celsius, capabilă să transforme orice metal cunoscut omenirii, din stare solidă, direct în stare gazoasă.

Dar … cât de capabil ar fi acest laser să ne apere în eventualitatea unui conflict militar cu Rusia? Păi … nu prea ar fi capabil.

În primul rând, potrivit articolelor și a materialelor mass-media care tratează subiectul, acest laser trebuia conectat la o sursă de transport a energie electrice – adică la o linie de înaltă tensiune. 

Păi, în eventualitatea unui conflict militar, primele atacuri aeriene ale inamicului, dacă s-ar îndrepta împotriva surselor de energie, ar face laserul inutil.

Dar, să continuăm cu presupunerile și să zicem că această armă s-ar putea conecta la o sursă externă de curent … tot inutilă rămâne, din cauza incapacității sale de a lovi la distanță mare.

Vedeți dumneavoastră, sistemele de rachete Iskander din dotarea armatei ruse pot lovi la 500 km distanță. Slabe șanse ca o armă realizată între 1963 și 1970 să poată lovi la maxim 5 km distanță.

Un alt deficit al acestei super-arme secrete este faptul că … este una singură. Astfel, dacă inamicul ar ataca prin 3-4 fronturi simultan, tot n-am putea face față.

Pe de altă parte, având în vedere faptul că TOATĂ industria românească a cam fost lăsată uitării după Revoluție, nu se știe în ce stare ar fi această armă secretă. Dacă s-a conservat bine, dacă i s-au adus îmbunătățiri … dacă există, măcar.

Din fericire, avem parteneri loiali, precum Statele Unite sau Franța, dispuși oricând să sporească trupele staționate în România.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...

România – pe locul 1, cu cele mai multe exploatații viticole din Europa

În această seară, Eurostat a prezentat statistica europeană privind producția de vin și exploatațiile viticole. România a avut cel...

Ce se întâmplă cu criptomonedele? Toate sunt „în cădere liberă”

Dintr-un motiv sau altul, valoarea criptomonedelor e în cădere liberă, cauzând adevărate drame pe piața jucătorilor de profil. Bitcoin-ul...

Lupii nu mai ies în haite, se adună în partide – ediția Dragnea + Pavelescu = iubire

A venit și momentul în care „urmașul” lui Iuliu Maniu, Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, să ne spună că...
spot_img

Scadere a numarului de pozitivi cu Covid19 identificati la Turda

Odata cu controlarea focarului de Covid19 de pe strada Margaretelor, incep sa scada numarul de infectati cu Sars-Cov-2 identificati la spital. " BULETIN INFORMATIV pentru perioada...
%d bloggers like this: