spot_img

Laboratorul Ecologic de la Școala Teodor Murășanu prinde contur!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Prin eforturile Asociației de Părinți a Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu, primăvara aceasta, s-a constituit chiar la Turda unul dintre singurele Laboratoare Ecologice din România pentru elevi! O sală din cadrul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu a fost dotată cu tablă interactivă incorporată cu videoproiector, sistem de sonorizare performant și un laptop la fel de performant, pentru derularea activităților de predare într-o manieră interactivă. În acest fel, tehnologia de ultimă oră este integrată în abordarea multidisciplinară a tehnologiei, pentru a transforma mediul în #PrioritateaNumărul1 a Turzii!

Totodată, la finalul lunii martie, 50 de cadre didactice au învățat, prin formare metodică, moduri inovative de abordare a subiectelor ecologice – poezii cu tematică de mediu la română, exerciții cu substrat ecologic la matematică și învățarea importanței ecosistemelor la educație tehnologică, chimie, fizică și biologie. Aceștia au și învățat cum să fie, mai presus de profesori, mentori, să lucreze împreună cu elevii pentru a realiza exponate care să transmită lecțiile valoroase despre mediu.

 

Laboratorul Ecologic își propune să construiască, prin educație, o comunitate locală îndrăgostită de mediu, prin transformarea subiectelor de mediu dintr-o tematică școlară insuficient abordată, într-un punct care unește o întreagă comunitate de părinți, profesori, elevi, persoane din mediul ONG și instituții. Prin workshop-uri, expoziții și mentorat într-o atmosferă non formală, aceștia vor beneficia de formare privind abordarea fascinantă a mediului, atitudini pro-mediu și un spațiu comunitar gratuit pentru activități ecologice.

 

Pentru a afla mai multe detalii cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului, puteți urmări pagina de Facebook Scoala Teodor Murasanu Turda (https://www.facebook.com/profile.php?id=100063793141988).

 

Laboratorul Ecologic este implementat către Asociația Părinților din Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda, cu sprijinul Școlii Gimnaziale ”Teodor Murășanu” Turda.

 

Proiectul este implementat cu ajutorul finanțării obținute în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în Turda prin Fundația Comunitară Cluj.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

ACSA Câmpia Turzii – abonată la contracte publice – își cere insolvența

Cu datorii de peste 30 de milioane de lei, ACSA Câmpia Turzii SA, societate care desfășoară mai multe...

EXCLUSIV: Iată tot ce trebuie să știi despre Zilele Turzii 2022

După doi ani de pauză, cauzată de pandemia de COVID-19, unii dintre turdeni așteaptă cu nerăbdare vești despre...

Anunț – Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 24.05.2022, între orele 09:00 -13:00, în...

Înzestrăm tinerii cu abilitățile necesare pentru acordarea primului ajutor!

Asociația Club Științific Turda implementează, la Turda, proiectul Cursuri de Prim Ajutor, pentru a forma și informa comunitatea...
spot_img

EXCLUSIV: Cât de pregătite sunt, de fapt, școlile și grădinițele din Câmpia Turzii pentru protejarea copiilor?

În urmă cu 6 zile, RefleqtMedia a demarat o investigație privind stocurile de mănuși și dezinfectanți de care dispun unitățile școlare și preșcolare din Câmpia Turzii. Având...
%d bloggers like this: