spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

La vanatoare de vitezomani pe A3 Campia Turzii – Nadaselu

În perioada 12 – 15 ocombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A3 au efectuat activități pentru supraveghere și control al traficului rutier, cu accent pe combaterea excesului de viteză.

Astfel, în data de 12 septembrie a.c., în intervalul orar 10.30 – 17.30 polițiștii au constatat și aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 28.000 de lei, dintre care 36 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 11 pentru neportul centurii de siugranță, 2 pentru oprirea pe banda de urgență, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au dispus reținerea a 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative – constatări pe tronsonul de autostradă Câmpia Turzii -Nădășelu

La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii au surprins cu aparatul radar un autoturism condus cu viteza de 212 km/h, efectuând semnal regulamentar de oprire conducătorului auto.

Acesta nu a respectat semnalul polițiștilor, continuându-și deplasarea pentru aproximativ 4 kilometri, iar pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în raport cu autovehiculul din fața sa, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Conducătorul auto, respectiv un bărbat de 50 de ani, din Ungaria, a fost sancționat contravențional de polițiști cu amenzi în valoare de 7.250 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 300 de zile, pentru încălcarea regimului legal de viteză, neoprire la semnalul regulamentar, adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice și producerea unui accident rutier cu pagube materiale.

**

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 14.40, polițiștii au suprins cu aparatul radar un autoturism condus cu viteza de 204 km/h, de un bărbat de 44 de ani, din județul Galați.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

**

La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 13.05, polițiștii au suprins cu aparatul radar un autoturism condus cu viteza de 200 km/h, de un bărbat de 44 de ani, din județul Galați.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

**

La aceeași dată, în jurul orei 16.50, polițiștii au surprins cu aparatul radar un autoturism condus cu viteza de 202 km/h, de un bărbat de 50 de ani, de cetățenie germană.

A fost dispusă măsura sanctiunii contravenționale cu amendă de 2900 lei și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 120 de zile.

spot_img
spot_img
spot_img