spot_img

La unii, minciunile din CV se pedepsesc … la alții se răsplătesc!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Florin Roman, deputat PNL de Alba și fost (de acum) ministru al digitalizării, a demisionat după ce a fost prins cu fals în CV.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a anunțat demisia din funcție, într-un mesaj publicat pe Facebook. Acesta spune că nu a vrut să afecteze activitatea executivului prin scandalul public în care a fost implicat în legătură cu studiile și „neglijențele ” din CV. Virgil Popescu va prelua interimar ministerul. ”, scrie digi24.ro

Totul a venit după o investigație jurnalistică, demarată de Libertatea.ro

Un element care stârnește curiozitatea apare în CV-ul ministrului cercetării. Florin Roman susține că e licențiat de două ori în Economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011. De ce ar studia cineva la două facultăți de Economie și cu exact aceeași specialitate, aceea de Contabilitate: întâi, la o facultate bună, de stat, și, peste 12 ani, la o facultate privată, plasată printre ultimele în topul Ministerului Educației? La cererea Libertății, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a căutat și a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul a studiat în acei ani la un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Colegiul se numea Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, potrivit unor persoane care au văzut documentele din arhiva UBB.  Roman a urmat la colegiul din Alba Iulia un învățământ superior de scurtă durată, de trei ani, și apoi și-a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență, după cum subliniază Universitatea în răspunsul oficial către redacție.  Titlul obținut e echivalent cu cel de „subinginer”, ca să folosim o comparație mai cunoscută în societate. A TREIA GAURĂ DIN CV. E a treia oară, în zece zile, când ziarul descoperă o minciună în CV-ul vicepreședintelui PNL: cartea nescrisă, masterul plagiat și acum licența la Babeș-Bolyai.


Citeşte întreaga ştire: EXCLUSIV. „Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi”, spune rectorul Babeș-Bolyai. Ministrul cercetării pretinde în CV că a fost student la UBB și că e „licențiat” aici! Rectorul cere „corectarea rapidă a CV-ului și explicații”

În schimb, la Turda, un individ recunoscut pentru… plăcintele sale și limbajul flegmatic, a fost acceptat în Consiliul de Administrație al Domeniul Public Turda deși presa locală scria mare, cu dovezi, că și-a falsificat CV-ul.

„Situația este și mai hazlie ținând cont de faptul că unul dintre membrii Consiliului de Administrație, Oltean Cornel, a fost și el cu datorii la bugetul local, fiind declarat în insolvență pe persoană fizică, pentru că era calic și nu putea să-și onoreze plățile.

La adresa lui Oltean Cornel au existat și acuzații că și-ar fi falsificat CV-ul, pentru a putea fi selectat, însă organele de cercetare penală nu au făcut nicio cercetare în acest sens.”; scrie TurdaNews.net

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

(VIDEO) Borcane întregi cu droguri descoperite de DIICOT la câțiva kilometri de Turda

Atât ieri, cât și astăzi, Procurorii DIICOT, însoțiți de luptători ai trupelor speciale și agenți ai BCCO au...

Accident GROAZNIC la Râpa Roșie, în Sebeș – 2 copii au căzut cu ATV-ul

Doi copii, în vârstă de 11 și 12 ani, se presupune că au căzut cu ATV-ul în Râpa...

Tragedie în familia cântărețului, Florin Rupa

Deși este unul dintre cei mai prolifici și mai respectați cântăreți de muzică populară din Câmpia Turzii, și...

Accident grav pe A3, langa Turda

Mai multe autospeciale de interventie actioneaza chiar acum la Kilometrul 19 al A3, pe sensul Turda - Gilau. Este...
spot_img

Foaie verde, garagațe… unii vorbesc, altu face!

Doamne, mult s-a chinuit opozitia turdeana, PE FACEBOOK, sa ne spuna cat de ilegale si imorale sunt numirile celor 2 Consilii de Administratie, de...
%d bloggers like this: