fbpx
spot_img
HomeȘtiri din TurdaLa Turda începe campania de stârpire a ambroziei

La Turda începe campania de stârpire a ambroziei

- Advertisement -
📢 Începând cu data de 05 iulie până în data de 05 august, intervalul orar 10:00 -15:00, pe domeniul public din municipiul nostru vor fi demarate acțiunile de cosire a buruienii Ambrozia artemisiifolia-Iarba pârloagelor.
 
Aceste acțiuni au ca scop combaterea ambroziei, plantă încadrată ca buruiană invazivă, alergenă, ce poate cauza populației probleme de sănătate.
 
De asemenea, rugăm toți agenții economici autorizați și cetățenii Municipiului Turda care dețin terenuri, să se mobilizeze în vederea desfășurării acestei acțiuni de cosire pe domeniile private (în curți și grădini).
 
Buruiana Ambrozia artemisiifolia – Iarba pârloagelor cosită, va fi colectată în saci, de către cetățeni și colectată de SC Prival Ecologic Service SA în fiecare prima zi lucrătoare a fiecărei luni calendaristice din perioada iulie – august a acestui an.
 
Rugăm cetățenii să solicite ridicarea acestor deșeuri vegetale, la numărul de telefon:📞0264.421148, respectiv 0744.916.235.
 
❗Obligativitatea acțiunii de cosire este prevăzută în Legea 62/2018, modificată cu Legea 129/2020, privind combaterea buruienii Ambrozia artemisiifolia.
 

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

17 cazuri noi de Covid-19 în județul Cluj

0
Dacă ieri au fost raportate 21 de cazuri noi de Covid, în județul Cluj, astăzi încă 17 persoane au fost internate în spitalele clujene...

Comentarii

%d bloggers like this: