spot_img

LA DATORIE DE ANUL NOU

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Peste 150 de polițiști vor asigura, zilnic, un climat de ordine, liniște și siguranță publică în această minivacanță, atfel încât, trecerea în Noul An să fie fără evenimente negative, iar intervențiile la sesizările primite să fie cât mai prompte.

 

 

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe perioada minivacanței prilejuită de trecerea în Noul An.

 

 

 

Astfel, în perioada 31 decembrie 2021 – 03 ianuarie 2022, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acționa zilnic și vor intensifica acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor negative. Totodată echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului. 

 

 

 

Din totalul poliţiştilor ce vor acţiona zilnic, 90 sunt poliţişti de ordine publică, 37 sunt poliţişti de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Aceştia vor folosi, în medie, 85 de autospeciale. 

 

 

 

Pentru prevenirea unor incidente şi asigurarea ordinii, polițiștii vor fi prezenți la manifestările organizate de autorităţile locale, în aer liber, în noaptea de Anul Nou, iar pe principalele artere rutiere ale judeţului vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care conduc cu viteză peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice. În vederea prevenirii excesului de viteză, aparatele radar vor fi folosite la capacitate maximă.

 

 

 

Totodată, activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi continuate, acționându-se pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, protejarea sănătății cetățenilor și pentru evitarea desfășurării de activități ce ar putea duce la creșterea numărului de infectări.

 

 

 

Recomandăm în continuare cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a nu se expune riscului de a se îmbolnăvi cu COVID-19 sau de a îmbolnăvi pe cei din jur.

 

 

 

 Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, le recomandăm cetățenilor: 

 

 

 

–        Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

 

–        Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112!

 

–        Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi !

 

–        Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!

 

–        Nu achiziționați articole cu conţinut pirotehnic de la comercianţi neautorizaţi; 

 

–        Atragem atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.  

 

Poliţiştii din Alba adresează tuturor cetăţenilor urări pentru un An Nou mai bun, cu sănătate și fericire!

 

 

 

LA MULŢI ANI!

 

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

A încălcat ordinul de protecție și și-a luat concubina la bătaie

Polițiștii din Blaj au reținut un bărbat  care ar fi încălcat ordinul de protecție, ar fi pătruns în...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

(VIDEO) Borcane întregi cu droguri descoperite de DIICOT la câțiva kilometri de Turda

Atât ieri, cât și astăzi, Procurorii DIICOT, însoțiți de luptători ai trupelor speciale și agenți ai BCCO au...

Accident GROAZNIC la Râpa Roșie, în Sebeș – 2 copii au căzut cu ATV-ul

Doi copii, în vârstă de 11 și 12 ani, se presupune că au căzut cu ATV-ul în Râpa...
spot_img

Știrea cititorului: „În Turda Nouă s-a luat, din nou, curentul!”

Cetățenii din cartierul Turda Nouă sunt batjocoriți, aproape săptămânal, de Electrica Furnizare Transilvania Nord, astfel că au ales să se adreseze RefleqtMedia. „Indraznesc sa deranjez cu...
%d bloggers like this: