fbpx
spot_img
HomeEVENIMENTLa Câmpia Turzii se moare CU ZILE așteptând salvări care nu mai...

La Câmpia Turzii se moare CU ZILE așteptând salvări care nu mai vin (al doilea deces într-o săptămână)

- Advertisement -

Este clar, sistemul de ambulanță și de urgență sunt în comă profundă, din cauza suprasolicitării și a lipsei de personal, iar ultimele 2 incidente petrecute la Câmpia Turzii stau zălog în favoarea afirmației anterioare.

În decurs de doar o săptămână, două femei din Câmpia Turzii au murit, după ce au așteptat – preț de multe ore – o ambulanță.

Despre primul caz am relatat în două articole anterioare, însă ceea ce s-a întâmplat ieri depășește orice imaginație.

O femeie, în vârstă de 68 de ani, din Câmpia Turzii, a decedat, după ce a așteptat – preț de 4 ore – sosirea unei ambulanțe.

„Soacra mea nu se simțea bine. A sunat la ambulanță, care a venit după 4 ore. De vreo 3 ori am sunat la 112. Așa ceva este imposibil. Am dus-o la gardă conștientă și o aducem în cosciug.”, ne-a relatat ginerele femeii.

Situația este întreținută de mai mulți factori nocivi:

  • pe de o parte, vorbim despre o pandemie Covid-19 care-i determină pe mulți să sune la 112 după ce simt că-și pierd mirosul și gustul, când ar putea – la fel de bine – să se deplaseze la clinici private și să se testeze pe banii lor;
  • pe de altă parte, vorbim despre gestiunea deficitară a SAJ Cluj; ambulanțe din Câmpia Turzii sunt trimise la Cluj pentru a muta pacienți dintr-o clinică, în alta. Tot ambulanțe din Câmpia Turzii stau CU ORELE la clinicile clujene, pentru a preda pacienții, deși legislația spune clar că în termen de 15 minute, pacientul trebuie preluat, iar ambulanța eliberată;
  • în aceeași idee includem și poziția idioată a SAJ Cluj, care a dat afară 38 de asistenți și șoferi de ambulanță – în plină pandemie;
  • un alt factor nociv este constituit de persoanele inconștiente care sună la ambulanță, deși nu au afecțiuni care constituie urgențe (crize de sciatică, abces dentar, ciclu menstrual etc).

În aceste condiții, cum să nu se moară așteptând o ambulanță preț de 4-5 ore?

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comentarii

%d bloggers like this: