spot_img
spot_img

La Câmpia Turzii, deșeurile se transformă în recompense pentru cetățeni, prin lansarea stațiilor inteligente de colectare Sigurec City

spot_img

Pentru a stimula colectarea separată a deșeurilor în vederea atingerii țintelor obligatorii de reciclare la nivel local, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, grupurile de reciclare Green Group și Romcarbon, ECOTIC și asociația de transfer de responsabilitate Next Eco Recycling au instalat în Câmpia Turzii doua stații inteligente Sigurec City de colectare a deșeurilor.

În acest context Primăria Municipiului Câmpia Turzii împreună cu GREEN GROUP, vă invită luni, 22 octombrie, începând cu ora 11:30, să participați la evenimentul de lansare a stațiilor inteligente de colectare a deșeurilor reciclabile, SIGUREC CITY, care va avea loc pe strada Parcului.

La stațiile Sigurec City, amplasate atât pe strada Parcului, cât și pe strada Griviței, oamenii pot aduce majoritatea deșeurilor reciclabile pe care le generează acasă, după sortarea lor pe categorii: ambalaje de plastic, sticlă, doze de aluminiu, hârtie, carton, echipamente electronice și electrice, becuri și baterii. Totodată, ei primesc pe loc contravaloarea deșeurilor în bani, în funcție de tipul și cantitatea reciclabilelor sau vor putea să redirecționeze suma respectivă către o cauză socială. Recompensele pentru deșeuri se oferă numai pentru cantități ce depășesc 1 kilogram/fiecare tip de deșeu.

Stațiile Sigurec City oferă 100% transparență și trasabilitate, fiind dotate cu un sistem informatic care înregistrează și asigură transmiterea datelor despre deșeuri în timp real, realizând astfel raportări corecte despre cantitățile colectate către Primăria Municipiului Câmpia Turzii. Totodată, prin amplasarea celor 2 stații Sigurec City au fost create noi locuri de muncă în Câmpia Turzii, toți operatorii stațiilor fiind angajați din Câmpia Turzii.

„Transpunerea pentru prima dată în legislația românească a Directivei CE 94/62/CE, prin Hotărârea de Guvern nr. 61/2005 privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, a reprezentat la vremea respectivă un pas important în reciclarea deșeurilor din România. Totodată, faptul că la Câmpia Turzii, reciclarea a trecut la un nou nivel, prin amplasarea acestor două stații SiguRec City, reprezintă un pas important în alinierea orașului nostru la standardele europene privind reciclarea și deasemenea în dezvoltarea serviciilor publice acordate cetățenilor de către municipalitate. În calitate de edil al orașului, sunt mândru și mulțumit de pașii care se întreprind în vederea asigurării unui climat modern și eficient de gestionare a deșeurilor reciclabile.”, afirmă Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

„Green Group a lansat proiectul de colectare Sigurec în anul 2013, iar de atunci si-au diversificat portofoliul pentru a oferi soluții de colectare adaptate stilurilor de viață diferite ale oamenilor. Stațiile Sigurec City au fost gândite pentru a răspunde nevoilor unor localități precum Câmpia Turzii, fiind ușor de amplasat în apropierea locuințelor. Cu ajutorul operatorului prezent în permanență la stații, colectarea se face rapid iar cetățenii au garanția că deșeurile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare.”, a declarat Constantin Damov, Președinte Green Group.

Lansarea celor 2 stații de colectare marchează prima etapă de implementare a prevederilor din Acordul Voluntar semnat în mai 2018 între Primăria Municipiului Câmpia Turzii și partenerii Green Group, Romcarbon, Next Eco Recycling, și Ecotic. Obiectivul principal al acordului este atingerea ţintelor obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate în amănunt beneficiile parteneriatului, care se va concretiza prin lansarea în Municipiul Câmpia Turzii a infrastructurii inovatoare Sigurec pentru colectarea deșeurilor de la populație.

Semnarea parteneriatului, împreună cu partenerii din industria de reciclare, Total Waste Management, Green Tech, GreenWEEE International, Green Glass Recycling, Romcarbon, Organizația ECOTIC și Next Eco Recycling, va marca prima etapă de dezvoltare a Municipiului Câmpia Turzii în vederea îndeplinirei țintei, asumate național, de valorificare a deșeurilor reciclabile în proporție de 50% din totalul deșeurilor municipale generate.

Iată cum pot beneficia cetățenii din Câmpia Turzii de recompensele pe deșeuri
1. În funcție de tipurile deșeurilor pe care le generează acasă, acestea trebuie sortate după următoarele categorii și puse separat în saci sau pungi transparente:
– Ambalaje PET (marcate cu cifra 1)
– Ambalaje HDPE (marcate cu cifra 2), care se regăsesc mai ales la produsele de curățenie, ambalaje de șampoane sau creme
– Ambalaje aluminiu, adică doze de băuturi sau conserve alimentare din aluminiu
– Ambalaje hârtie, carton
– Ambalaje sticlă
– Ambalaje de echipamente electrice și electronice de mici și mari dimensiuni (tot ce se conectează la priză)
– Ulei alimentar uzat
2. Trebuie consultată înainte și lista deșeurilor pe care nu le preluăm la stație, întrucât noi nu colectăm resturi alimentare, cutii de suc și lapte, șervețele, cutii de pizza, ambalaje contaminate, ambalaje cosmetice, obiecte tăioase, tuburi de spray, CD-uri și DVD-uri, pungi de chipsuri, sticlă spartă, polistiren, PVC, sticle de ulei, porțelan și ceramică, cristal și oglindă, vesele și pahare și nici cutii de vopsea
3. Oamenii sunt așteptați la stație de luni până vineri între orele 09:00 – 18:00, cu sacoșele sau sacii de deșeuri transparente.
4. După predarea deșeurilor către operatorul stației Sigurec, acesta le cântărește și comunică valoarea pe fiecare tip de deșeu în parte. Trebuie aduse cel puțin 1 kilogram deșeu pe fiecare categorie în parte pentru a primi recompensa:

– Ambalaje PET – 1 RON/kg
– Ambalaje HDPE – 0,10 RON/kg
– Ambalaje aluminiu – 2 RON/kg
– Ambalaje hârtie/ carton – 0.01/ 0,10 RON/kg
– Ambalaje sticlă – 0,10 RON/kg
– Mașini de spălat/frigidere – 0,80 RON/kg
– Alte echipamente electrice și electronice – 0,60 RON/kg
– Ulei alimentar uzat – 0,5 RON/kg

5. Oamenii pot participa la concursurile active si se pot inscrie în comunitatea SIGUREC accesând website-ul www.sigurec.ro.

6. Deșeurile sunt transportate direct și sigur în fabricile de reciclare din România, unde sunt procesate și transformate în lucruri noi.

Despre Green Group
Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deșeurilor din România, ce cuprinde companiile GreenTech SA – reciclează deșeurile de mase plastice și produce bandă PET și r-PET din 100% material reciclat, GreenFiber International SA – produce fibră poliesterică din material 100% reciclat , GreenWEEE International SA – tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice, GreenLamp Reciclare SA – tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass Recycling – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est, precum și Total Waste Management, furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.green-group.ro.

Despre SIGUREC
SIGUREC, de la expresia „Sigurec Economic, Sigur Ecologic” este un proiect inovator de colectare selectivă al Green Group, care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012. Soluțiile SIGUREC, adaptate nevoilor diferite ale localităților din România și nu numai, oferă transparenţă şi trasabilitate digitală pentru deşeurile colectate, cât și recompense pe loc pentru utilizatori sau posibilitatea susținerii unor cauze sociale. Totodată, cei care descarcă aplicația Sigurec (iOS și Android), își pot calcula reducerea emisiilor de carbon prin reciclare și se pot înscrie la concursuri cu premii verzi. Mai multe informații despre sistemele Sigurec, aici: www.sigurec.ro.

Vă așteptăm la STAȚIILE SIGUREC CITY, ÎNCEPÂND DE LUNI, 22 OCTOMBRIE 2018!

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Își ascund austriecii de la Wienerberger numărul de angajați?

Societatea producătoare de țigle și cărămizi, Wienerberger, este unul...

Sie wollen uns nicht in Schengen? Österreich sei VERDAMMT bis in alle Ewigkeit

Având în vedere că Republica Austriacă, în care s-a...

Bazinul de Înot Turda își modifică programul în perioada Sărbătorilor, special pentru voi!

🤗Dragii noștri înotători,perioada în care am intrat deja este...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Salina Turda – cel mai sigur loc în caz de atac aerian

Care este cel mai sigur loc din România în...

Omagiul emotionant transmis de Dorin Lojigan la inhumarea veteranului, Ion Lutoiu

Am asistat astăzi la funeraliile ultimului veteran de război...

Încă un bou pe contrasens pe autostradă

https://www.facebook.com/alex.bebe.9803/videos/pcb.2207479369295413/2207478449295505/?type=3&theater Pe grupul de facebook „Șoferi de week-end Cluj” a...

Horatiu Hatos si Andrei Suciu – oficial in echipa USR PLUS

Trupele USR PLUS se aduna in contextul alegerilor europarlamentare...
spot_img
spot_imgspot_img

Anunț Întrerupere furnizare apă potabilă și furnizare cu presiune scăzută în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile, în data de 28.05.2020 - între orele 08.00 - 18:00, în municipiul Câmpia Turzii pe...

Au profitat de carantină și au vrut să spargă garajul unui turdean

În cadrul unei acțiuni desfășurate cu scopul combaterii infracțiunilor de furt din garaje, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat doi tineri, care...

ACTUALIZARE! Cod ROȘU de canicula

ACTUALIZARE // Val de căldură persistent, maxime de 38-40°C, disconfort termic accentuat (30 iunie - 1 iulie) 🌤🌡 🟥 COD ROȘU📍 nordul Banatului, Crișana, local...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: