spot_img
spot_img

Kaufland România aduce tinerelor mame Primul zâmbet, cutia cu lucruri necesare în primele zile de viață ale copilului

spot_img

02.11.2018 – Kaufland România, în colaborare cu Organizația Salvați Copiii, a lansat proiectul Primul Zâmbet, prin care oferă mamelor din întreaga țară sprijin încă din primele clipe de viață ale nou-născutului.

Astfel, 30 de maternități din România vor primi cutii complete cu lucruri necesare bebelușilor, esențiale pentru primele săptămâni de viață – și care pot însemna un sprijin major pentru părinții din comunități vulnerabile. Proiectul vine în beneficiul a 3000 de proaspete mămici.

Cutiile conțin produse care se găsesc exclusiv în magazinele Kaufland: haine pentru copii din colecția Kuniboo, produse de igienă și îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibilă a celor mici (șampon delicat, ulei de îngrijire și șervețele umede), scutece K-Classic, broșuri cu informații utile din partea Salvați Copiii și alte lucruri necesare bebelușilor.

Proiectul cutiilor Primul Zâmbet are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru și care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului. Mai mult, Cutia finlandeză este și o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară.

În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalității infantile din Europa: 1,7 decese la 1000 de născuți vii, în timp ce, la nivelul României, aceasta este cea mai ridicată din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu față de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului Național de Statistică.

„Copiii înseamnă viitorul unei nații. Ne dorim ca toți copiii României să se bucure de un start cât mai bun în viață și să ajutăm, în același timp, tinerele mame. Știm că primele zile din viața de părinte sunt copleșitoare, de aceea Kaufland România, alături de Organizația Salvați Copiii, dorește să ajute proaspetele mame să se bucure de Primul Zâmbet și să știe că toți copiii se nasc egali, indiferent de locul sau mediul în care vin pe lume”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Vine canicula – temperaturi peste 35 de grade Celsius în iunie

Meteorologii anunță că, începând de miercuri, vremea se încălzește...

EVALUAREA ACTIVITĂŢII POLIŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI DIN JUDEȚUL ALBA, ÎN ANUL 2018

În cursul anului 2018, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al judeţului...

GROTESC – femeie moarta si mancata de caini, la Cojocna

Cetateni ai comunei Cojocna au trait spaima vietii lor...

PERCHEZIȚII în Cluj, Mureș și alte 14 județe, pentru combaterea unei rețele de EVAZIONIȘTI din construcții

Poliţiştii din Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a...

Salina Turda – cel mai sigur loc în caz de atac aerian

Care este cel mai sigur loc din România în...
spot_img
spot_imgspot_img

Astronauții din epoca de piatră – dovada că omul nu a fost, ci a devenit primitiv

Se pare că încă din antichitate omul cunoştea aparate sofisticate cu care putea să zboare. Cel puțin, aşa susțin cei care au emis teoriile...

ANAF a colectat 214,95 miliarde lei în 2017 și a realizat programul prevăzut de legea bugetului

Planul de încasări al ANAF pentru 2017 a fost de 214,37 mld. lei. Conform datelor din trezorerie s-au încasat 214,95 mld. lei. Această sumă...

Ciolacu dinamitează planurile președintelui – se fac calcule pentru anticipate

După ce președintele României, Kalus Iohannis, l-a numit premier pe Dacian Cioloș, președintele PSD, Marcel Ciolacu aruncă „bomba”. Printr-o postare pe rețelele de socializare, Ciolacu...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: