fbpx
HomeFEATUREDJurnalista, Diana Apahidean, obligata sa platesca despagubiri TVR-ului
spot_img
spot_img

Jurnalista, Diana Apahidean, obligata sa platesca despagubiri TVR-ului

- Publicitate -
spot_img

Inca un jurnalist cade prada justitiei din Romania.

Este vorba desore fostul redactor TVR, jurnalista de investigatie, Diana Apahidean.

Aceasta a fost obligata sa plateasca despagubiri TVR-ului, dupa ce a fost demisa in mod ABUZIV de televiziune.

Dupa aflarea verdictului dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, tanara jurnalista a rabufnit pe retelele de socializare.

Astăzi justiția și-a arătat din nou adevărata față. Și nu este o palmă doar la adresa mea, Diana Apahidean, ci este o palmă dată peste obrazul fiecărui jurnalist onest din această țară!

După 4 ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție mi-a respins recursul și închei definitiv acest capitol, însă nu înainte de a vă arăta cât de mizerabil poți fi tratat în această țară unde corupția și nedreptatea ne stăpânesc.

– Colaborator fiind al Televiziunii Române (TVR Cluj), realizez o știre în calitate de reporter de investigații.

– Subiect sensibil fiind, redactorul șef se opune difuzării, dar șeful ierarhic superior mă îndeamnă să trimit știrea la București. Mă conformez.

– Știrea transmisă de mine la București în formă COMPLETĂ este ciuruită de editorii din redacție și intră pe post trunchiată, fără toate părțile implicate, fără explicații esențiale care se regăseau în textul/montajul realizat de mine.

– În baza acestei greșeli, apar plângeri peste plângeri, iar cei vinovați de trunchierea materialului, în loc să își asume, dau vina pe mine. TVR întrerupe colaborarea cu subsemnata.

– Comisia de etică a TVR analizează cazul și în ciuda evidenței, sugerează vinovăția mea. Mă întorc la faptul că eu am transmis știrea integral și la faptul că și dacă era un material scris prost, AVEAU TOT DREPTUL SĂ NU ÎL DIFUZEZE, SAU SĂ CEARĂ LĂMURIRI SUPLIMENTARE!

– Cu dreptatea în mână, formulez o plângere la Tribunal împotriva TVR pentru încălcarea dreptului la demnitate și onoare. Mi se respinge acțiunea, dar se constată vinovăția angajaților TVR. În speță, instanța reține că nu mi s-a creat un prejudiciu serios, în afara unei perioade în care am avut de suferit pentru că materialul a fost difuzat trunchiat, fără vina mea.

– Fac Apel. La Curtea de Apel Cluj, mi se schimbă unul dintre judecători în ziua ultimului termen, ziua în care a și fost dată sentința. N-am apucat să ajung acasă din sală, că deja se publică faptul că mi se respinge acțiunea, noul judecător neavând timp fizic să citească dosarul. În TOTALĂ CONTRADICȚIE cu prima sentință, în motivare se reține CULPĂ COMUNĂ, din două motive demonstrate negru pe alb în proces, în favoarea mea. (judecătorii susțin că am trimis prea târziu știrea, deși martorii și printscreen-urile mailurilor transmise ilustrează CLAR că am trimis la timp și, al doilea motiv, că nu aș fi avut voie să trimit la București materialul fără viza redactorului șef, însă, nu există o astfel de interdicție, iar ȘEFUL IERARHIC SUPERIOR mi-a cerut acest lucru!).

– Formulez Recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție în baza articolelor din lege care spun clar că ÎN PROPRIA CALE DE ATAC NU SE POATE ÎNRĂUTĂȚI SITUAȚIA! Dar legea se pare că se aplică preferențial.

– După ce mi-au distrus credibilitatea acuzându-mă pe nedrept că am încălcat statutul ziaristului într-un demers jurnalistic ABSOLUT ONEST, mai trebuie și să achit către TVR suma de 19.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Aceasta este o descriere brută, succintă, însă încrengăturile și presiunile politice din spatele acestor rânduri sunt mai mult decât josnice.

Sunt o persoană foarte puternică și sunt conștientă de ceea ce SUNT, de principiile și integritatea care mă reprezintă, iar cei care mă cunosc pot confirma acest lucru cu ușurință. Sunt o luptătoare și am luptat până la capăt, iar experiența aceasta cu siguranță mă face și mai puternică. DAR…este absolut rușinos și de neiertat!

Mă gândesc doar la milioanele de oameni care trec prin așa ceva din cauza unui sistem bolnav. Sigur sunt probleme mult mai mari în lumea aceasta, dar povestea mea ar trebui să aibă un ecou, undeva, la un moment dat.

Altfel, #nunemaifacembine.

#NoliteTeBastardesCarborundorum”, a spus tanara jurnalista.

Diana Apahidean se adauga unui lung sir de jurnalisti romani batjocoriti de justitie, autoritati sau terti.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: