fbpx
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIJudețul Cluj a atins rata de incidență 4 la mie, dar ......

Județul Cluj a atins rata de incidență 4 la mie, dar … de ce?

- Advertisement -

În conformitate cu cel mai nou buletin de informare remis de către Grupul de Comunicare Strategică, județul Cluj are cea mai înaltă rată de incidență a cazurilor Covid-19 raportate la mia de locuitori, cumulate pe ultimele 14 zile.

4.09 la mie este rata raportată atât de DSP Cluj, cât și de GSC pentru ultimele 24 de ore și, desigur, mulți ar putea spune că este o situație gravă, dar … defapt lucrurile stau total altfel.

Adevărul este că județul Cluj este SINGURUL DIN ROMÂNIA care aplică, în totalitate, recomandările Organizației Mondiale a Sănătății: „testați, testați, testați!”.

În doar 3 zile, în județul Cluj au fost efectuate 5977 de teste Covid-19. Astfel, luni – 26 octombrie au fost operate 1346 de teste, dintre care 199 au ieșit pozitive, rezultând o rată de pozitivare de 14.78%. Marți, 27 octombrie, au fost efectuate 1943 de teste, dintre care 264 au fost pozitive, având un procent de pozitivare de 13.59%. În fine miercuri, 28 octombrie 2020, au fost efectuate 2688 de teste, dintre care 356 au fost pozitive, rezultând un procent de pozitivare de 13.24%.

După cum puteți vedea, rata de rezultate pozitive, raportate la numărul total de teste este în scădere.

Ca o comparație, în ÎNTREG JUDEȚUL ILFOV, în toate cele 3 zile au fost efectuate 392 de teste. În Argeș, ÎN TOATE CELE 3 ZILE au fost efectuate 1364 de teste, iar în județul Brașov, în toate cele 3 zile au fost efectuate 1223 de teste.

Problema CEA MAI MARE, care se perpetuează la nivel național, este faptul că MAREA MAJORITATE A JUDEȚELOR NU FAC PUBLICE NUMERELE TOTALE DE TESTE EFECTUATE ÎNTR-O ANUMITĂ PERIOADĂ.

Astfel, apare posibilitatea ca unele județe, în care a crescut rata de incidență, să o fi redus – ulterior – în mod fals, prin reducerea numărului de teste efectuate în spitale.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

(DOCUMENT) Citește hotărârea cu noile restricții adoptate de Guvernul României

0
În cursul serii de ieri, 25 martie 2021, Guvernul României a adoptat HCNSU 20/2021 privind modificarea și completarea restricțiilor aplicate în vederea diminuării efectelor...

Comentarii

%d bloggers like this: