„Jos toată lumea!” și mai punem în loc ceva?

spot_imgspot_img

Astăzi se presupune că va fi marele protest al mulțimii române, menit să dea jos Guvernul și să reseteze, din punct de vedere politic, România.

#rezist este mișcarea care a devenit un laitmotiv al realității curente din România, însă ceea ce nu ne spune #rezist și toți cei care cred în această poveste este … cine vine după?

Nu este greu să dai jos un Guvern și la fel de ușor este și să resetezi politic o țară, dar problema este ce pui în loc, iar eu din 2015 încoace n-am găsit NICIO SOLUȚIE la actuala ciorbă politică.

În 2015 scriam pe facebook „cine, dintre protestatarii din stradă, își asumă să preia frâiele puterii din România?”, cine își asumă să ia rahatul în brațe și să se ia de gât cu Merkel, Trump, Putin, UE și restul?

Bogdan Rădulescu, Tudor Chirilă și toți cei care ne-au îndemnat în ultimele săptămâni la protest ne-au spus că Dragnea trebuie să plece … nu doar Dragnea trebuie să plece, ci toți „capabilii” care sunt astăzi la București, dar cine vine din urmă? Cine?

Problema cea mare este că această mișcare, #rezist, promovează niște valori în totală disonanță cu tot ceea ce a reprezentat România, de sute de ani încoace. România n-a fost clădită pe toleranță și secularism, ci pe „Nihil Sine Deo! (Nimic fără Dumnezeu)”.

Pe de altă parte, mă frapează gândul că aceste mișcări de stradă nu au nici un scop coerent și nici un lider.
Pragmatic vorbind, ei nu fac decât să fie împotrivă la ceva, dar nu sunt „pentru” ceva … OK, dai jos guvernul, arestezi TOATĂ CLASA POLITICĂ DIN ROMÂNIA, le confiști averile, apoi ce faci? Începi să pierzi procese la CEDO, între timp țara bate pasul pe loc, deoarece oamenii din afara sistemului nu știu să creeze după regulile sistemului, iar regulile nu pot fi schimbate, că te sună Merkel și-ți spune că te papa lupul și astfel ajungem să regretăm clasa politică actuală.

În 2010-2011 i-am beștelit pe PD-L-iști fiindcă promovau reorganizarea teritorială, închiderea spitalelor, crearea de profit și bani de investiții la stat, i-am dat jos și-a venit Ponta, pe care l-am beștelit că „Puie Monta”, că e în cârdășie cu corupții, că e incapabil … a venit Cioloș și Dragnea și-am ajuns să-I regretăm, deopotrivă, pe PD-L-iști și pe Ponta.

Sunt oameni, în sistemul administrativ local, din total alte partide decât PDL-ul, care susțin că reorganizarea teritorială și politica de administrare ale PDL-ului erau idei bune.

Vorbim aici despre reorganizarea teritorială, comasarea spitalelor, politica administrativă bazată pe investiții etc.
Deasemenea, după ce am strigat toți „Puie Monta!” am ajuns să ne dăm seama că politicile fiscale promovate de ochelarist sunt chiar bune.

Deci … ce facem? Îi dăm jos pe Dragnea & Co., o punem pe Codruța Koveși șef de stat, transformăm România în dictatura dosarelor și ne acuzăm unii pe alții de corupție?

#Numazic

spot_img
%d