Jiji și cățelușii sau … cum să iei numele lui Dumnezeu în deșert!

spot_imgspot_img

Cea mai „tare” știre a sfârșitului săptămânii trecute a fost demersul parțial creștin / parțial de marketing al latifundiarului din Pipera care, însoțit de o armată de cățeluși cu sutană, s-a apucat să sfințească, el cu mânuța lui, Calea Victoriei, după Parada Gay.

În primul rând, George Becali nu ar fi trebuit nici măcar să pună mâna pe buchetul de busuioc, darămite să arunce el, cu aghiasmă, pe străzi. Dar în Biserica Ortodoxă Română vorbește banul, nu dogmele bisericești, așa că popii au închis ochișorii și ca niște turme de oi blânde, s-au lăsat conduși de cioban.

Un individ care a umilit oameni, care înjură, care a dat ordin să fie băgați oameni în portbagaj, care l-a bătut pe Malonga, care a făcut câte a făcut Becali nu este nici pe departe un om sfânt … iar prin faptele sale din week-end s-a discreditat și pe sine, dar a discreditat și biserica. 

De curios, oare popii care au închis ochii când Becali stropea cu aghiasmă, au fost în vreun fel muștruluiți de Preadeosebitul? Nu cred … acolo e cu sume mari! 

În al doilea rând, un individ care vorbește despre Dumnezeu în mod constant și, cu mare emfază, n-ar trebui să fie atât de fariseu, precum s-a dovedit Jiji! Păi să fii tu ÎN FRUNTEA MULȚIMII, să faci propria ta paradă, să arunci cu aghiasmă tu, un neica-nimeni din punct de vedere bisericesc, este cea mai supremă formă de fariseism.

Mai grav este că multe televiziuni au promovat acest gest al lui Jiji și-au dedicat minute bune de știri. De fapt, Calea Victoriei a trecut de la o paradă a LGBTQ, la o paradă a mândriei, a orgoliului, a fățărniciei.

Nici una, nici cealaltă nu place la Dumnezeu! Jiji și smerenia sunt total necoplanare! 

spot_img
%d bloggers like this: