spot_img
spot_img

IPJ Alba vă recomandă să „CIRCULAŢI CU ATENŢIE! ”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.
Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.
Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă, conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive şi respectarea câtorva sfaturi:
– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, zăpadă, gheaţă sau mâzgă!
– Folosiţi luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!
– Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz.. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
– Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
– Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
– Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă. În afară de sancționarea cu amendă, se reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
Dorim tuturor participanţilor la trafic, drum bun, lipsit de evenimente rutiere!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

A bătut o femeie pe care nu o cunoștea, într-un magazin

La data de 28 iunie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au reținut...

A fost eliberat primul “număr verde” în județul Alba!

Numărul de înmatriculare de culoare verde a fost eliberat de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere...

S-au aprobat primele finanțări prin programul „Anghel Saligny”

Programul Național de Dezvoltare „Anghel Saligny” arată primele beneficii, pentru comunitățile locale. Astăzi, prin Ordinul Ministrului Dezvoltării au fost...

Alerta meteo pentru judetele Cluj si Alba

INFO // Instabilitate atmosferică temporar accentuată 🌦⚡️🟧 COD PORTOCALIU ⏰ 13 iunie, orele 13 - 18📍 local* zona...
spot_img

AUTOCAMIOANE ȘI MATERIALE LEMNOASE CONFISCATE, ÎN URMA UNOR ACȚIUNI

În urma unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au fost confiscate două autocamioane, material lemnos în valoare de circa 7.000 de lei...
%d bloggers like this: