spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

IPJ Alba: CIRCULAȚI CU ATENȚIE!

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

 

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă.

 

La această oră, pe arterele rutiere din județul Alba se circulă în condiții de carosabil ud, fără a fi semnalată prezența poleiului.

 

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto:

 

Să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, pentru a vedea și a fi observați în trafic;

– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– Să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol;

– Să evite pe cât posibil manevra depășirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

– Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță;

– Să acorde o atenție sporită pietonilor

– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iară este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img