spot_img

Ioan Roman: Colectarea deșeurilor reciclabile ar trebui să fie GRATUITĂ!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Edilul-șef al comunei Viișoara, Ioan Roman, a lansat o teorie foarte interesantă, în cadrul interviului pe care l-a acordat, săptămâna trecută, pentru RefleqtMedia.

Cu privire la activitatea de colectare a deșeurilor, Ioan Roman a avut o atitudine pozitivă, vizavi de această activitate, întreprinsă de către operatorul regional de salubritate.

Totuși, în ceea ce privește colectarea SELECTIVĂ a deșeurilor RECICLABILE, Roman apreciază că această activitate nu ar trebui taxată, deoarece compania Supercom VALORIFICĂ deșeurile reciclabile, acestea constituind un dublu venit pentru Supercom.

„Salut prezența Supercomului în comuna noastră. Au făcut eforturi mari, ca să ridice și pe fracții, să dea pubele, capac albastru, capac galben, pentru fracții. Au venit în programul pe care și l-au stabilit, cu toate că nu îmi convine ziua de sâmbătă, dar comparativ cu ce am avut înainte e mult mai bine. Sperăm să păstreze aceeași conduită, să nu ridice prețul după 1 ianuarie, ca să ne zăpăcească, pentru că dacă vor crește substanțial, atunci populația nu va mai depune gunoiul menajer și nu va plăti. Eu sunt pe principiul de a nu crește tariful ci de a crește baza de tarifare. Am înțeles că de la 1 ianuarie se merge pe cântărire și atunci oamenii vor fi mai atenți cu risipa de deșeuri. Am o obiecție, deoarece nu știu cum îl va convinge Supercom pe Roman să depună sticle, PET-uri și hârtie, pentru care plătește la Supercom, iar Supercom duce, vinde și ia bani. Aceasta ar trebui să fie o acțiune netaxabilă.

Fiecare familie să plătească atât cât produce. La PET-uri și hârtie ar trebui să fie netaxabilă, pentru că dacă în mediul urban nu poți face nimic, în mediul rural, cetățenii au și soluții … nu vreau să le dau idei, dar dacă vede Badea Ion că trebuie să plătească nu știu cât pentru deșeurile de hârtie, atunci acesta nu va mai depune hârtiile către Supercom, ci va scăpa de ele în alt mod.”, a declarat Ioan Roman.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Să ai lucrări atât de bune în comuna ta, încât să te laude opoziția … din altă comună – asta înseamnă să fii Ioan...

Calitatea este cea mai bună reclamă, iar la Viișoara - calitatea a fost literă de lege - în...

Bărbat din Mihai Viteazu, beat la volan prin Viișoara

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 00.25, polițiștii municipiului Câmpia Turzii, alături de cei ai...

Avancronica etapei a 19-a din Liga a 4-a Cluj

Astăzi sunt programate meciurile contând pentru etapa a 19-a din Liga a 4-a la fotbal, județul Cluj. După 18...

Fotbal – Liga a 4-a: Arieșul câștigă la Gherla și Victoria dă lovitura la Tritenii de Jos

În această dimineață au avut loc o parte dintre meciurile contând pentru etapa a 17-a din Liga a...
spot_img

Un salvator are nevoie de ajutor! Alina Roșka, voluntară în cadrul I.S.U. ,,Horea,, Mureș, are nevoie de ajutor!

Alina e colega noastră din anul 2016, făcând parte din prima serie de voluntari ai Inspectoratului, “Salvatori din pasiune!” De atunci, Alina a arătat devotament...
%d bloggers like this: