spot_img

Invitați din 3 țări europene, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În perioada 16-20 mai 2022, Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” Câmpia Turzii găzduiește mobilitatea realizată în cadrul proiectului Erasmus+ ”Healthy planet= healthy life- a videoblog” 2020-1-PL01-KA229-081461_3, cu durata septembrie 2020-octombrie 2022. Școlile cuprinse în proiect sunt: Szkola Podstawowa nr 8 im. Marii Sklodowskiej -Curie, Torun, Polonia (coordonator proiect), A Dromolaxia Primary School, Larnaca, Cipru, OU Dr. Vladimir Polezinoski, Kicevo, Macedonia de Nord și Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” Câmpia Turzii.

 

Proiectul se concentrează în jurul ideii că o planetă sănătoasă este mediul propice pentru a dezvolta o viață sănătoasă și că între cele două există o relație de interdependență absolută. Obiectivele principale sunt: realizarea unui schimb de bune practici, conștientizarea consecințelor pe care activitățile omului le pot avea asupra mediului înconjurător, aprecierea diversității naturii, dezvoltarea principiilor unei alimentații sănătoase.

 

Toate aceste obiective sunt realizate în cea mai mare proporție în cadrul mobilităților efectuate în

țările partenere, de elevii și cadrele didactice angajate în proiect. Prima dintre acestea a avut loc în Polonia în perioada 25- 29 octombrie 2021, iar a doua în Cipru, în intervalul 7- 11 februarie. Acum a venit rândul nostru să primim oaspeți, elevi, cadre didactice și părinți din toate cele trei țări prietene și partenere de încredere.

 

Debutul mobilității organizate la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” Câmpia Turzii va fi luni, 16 mai 2022, cu un eveniment în care se vor prezenta activitățile, stadiul de implementare al proiectului, impactul acestuia și rezultatele așteptate. De asemenea se vor planta plante aromatice, plante de sezon și toți cei implicați vor participa la un workshop despre rolul cerealelor într-o alimentație sănătoasă.

 

Marți, 17 mai 2022, elevii și cadrele didactice vor participa la un alt workshop, de data aceasta un atelier de gătit mâncăruri sănătoase, realizat în parteneriat cu Centrul Gastronomic Turda. Și pentru că expresia ”ca sarea-n bucate” are sens pentru toți locuitorii acestei țări, vor face cunoștință cu proprietățile sării și musafirii noștri, printr-o după-amiază petrecută la Salina Turda.

 

Ziua de miercuri, 18 mai 2022, este dedicată vizitelor la Grădina Botanică din Cluj- Napoca, respectiv la Parcul Zoo ,,Moara de Vânt” de la Ciurila. Obiectivul este să descoperim mai multe informații despre mediul înconjurător și despre cum putem ajuta animalele și plantele.

 

Joi, 19 mai 2022, vom face o vizită la Stația de Epurare Câmpia Turzii, pentru a afla detalii despre întreg traseul pe care îl are apa în viața noastră. Apoi, în cadrul unui workshop vom construi căsuțe pentru păsări pe care să le punem în curtea fiecărei școli partenere.

 

Vineri, 20 mai 2022, va fi o zi de relaxare și relaționare cu natura, în cadrul unei excursii în Cheile Turzii, unde speciile protejate, diversitatea de plante, animale și insecte, dar și peisajul  ireal sunt la ele acasă.

 

La finalul săptămânii ne dorim ca oaspeții să plece cu o impresie frumoasă despre zona în care locuim, iar activitățile să aibă impactul așteptat: cel de a învăța să respectăm mai mult natura, pentru că și ea ne va respecta la rându-i. 

 

Dir. Prof. dr. Pasc  Daniela

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...

Știrea cetățeanului: Parcul Central arată … rău!

Periodic și ciclic, Parcul Central „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii revine în atenția publică, prin aspectul său negativ,...

Mihai Șandru, președinte PSD Câmpia Turzii: „La Mulți Ani, Europa! Cinste forțelor victorioase! La Mulți Ani, români!”

Ziua de 9 mai va rămâne, de-a pururi, în istoria neamului românesc drept ziua în care ne-am scuturat...

Un tușier din Câmpia Turzii a arbitrat un meci de Liga a 2-a play-off!

Meciul de aseară, dintre CSA Steaua București și Unirea Slobozia, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, cu scorul de 2-0,...
spot_img

Sondaj CURS – AUR scade, PNL crește – PSD rămâne lider

Evoluțiile social-politice de la frontiera de Nord a României a generat o serie de modificări în opțiunile politice ale românilor. PSD rămâne pe primul loc...
%d bloggers like this: