19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIInvazie de căpușe la Câmpia Turzii

Invazie de căpușe la Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În contextul în care ne mai desparte o săptămână de evenimentul „Produs de Cluj” în care vor fi celebrați copiii din municipiu, știrile care ne-au parvenit ieri seară ne îngrijorează.

În conformitate cu spusele unei femei care locuiește în Câmpia Turzii, în Parcul Municipal „Berc” ar fi o invazie de căpușe.

„va scriu în calitate de cetățean dar și mama în același timp, astazi în parcul din Câmpia Turzii, fiind cu copilașul la plimbare, la leagăne, l-au mușcat două căpușe, este a doua oara când se întâmplă asa ceva și nu e singurul caz, am fost la medic cu el noroc ca am văzut, va rog sa ma ajutati și pe mine dar și pe restul cetățenilor, deoarece este o invazie, la primărie degeaba ma adresez ca nu sunt luată în seama și sesizările mele nu ajung la urechile domnului primar Logigan, va multumesc și sper sa se facă ceva deoarece vine căldura și vor fi tot mai multe.”, ne-a spus o mamă îngrijorată.

Deși sezonul de primăvară s-a instalat de mai bine de două luni, Municipiul Câmpia Turzii nu a făcut NICIO comunicare oficială vis-a-vis de efectuarea operațiunilor de dezinsecție a spațiilor verzi.

Ca o comparație, la Turda au fost efectuate două astfel de operațiuni.

Peste o săptămână, câteva mii de copii sunt așteptați în Parcul Municipal, pentru a asista la Târgul „Produs de Cluj”, astfel că există posibilitatea unei multitudini de infecții cu căpușe.

Căpușele, odată instalate în organism, dacă nu sunt extrase cum trebuie, pot provoca borelioză, o boală incredibil de urâtă, care generează paralizarea mușchilor.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: