fbpx
spot_img
spot_img

Învață germană la orice vârstă

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

În cazul în care că ai crezut vreodată că ar fi prea repede să învețe copilul tău germană sau că pentru tine ar fi prea târziu, noi am pregătit câteva argumente care să te convingă că oricând poate fi un moment bun pentru a începe să înveți această limbă.

Câțiva tineri din Cluj-Napoca au pornit o inițiativă de tip start-up din pasiunea lor pentru limba germană. Această inițiativă constă în două centre de limba germană pentru toate vârstele. Centrul Gutenberg este cel care oferă cursuri pentru adulți și tineri peste 14 ani, iar la Centrul Didacto sunt organizate activități educaționale pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani.

Această inițiativă a început după ce tinerii de mai sus au activat în cadrul Asociației Gutenberg. Acest ONG studențesc este singura organizație din țară pentru vorbitorii de limba germană și a crescut la peste 300 de voluntari, care împreună au organizat peste 160 de programe și proiecte educaționale în germană.

Dacă pasiunea pentru limba germană a acestor tineri nu te-a convins să participi la un curs de germană, vom veni cu câteva argumente suplimentare.

 

De ce să alegi germana?

Atât pentru adulți cât și pentru copii există numeroase argumente pentru a învăța germana, însă noi vom enumera doar câteva.

Adulții care vorbesc limba germană își pot găsi mai ușor un loc de muncă, fie el în România sau în regiunea D.A.CH (Germania, Austria, Elveția). Această abilitate le aduce un bonus când doresc să se angajeze, deoarece există tot mai mulți angajatori germani care caută forță de muncă.

Iar pentru copiii care pot să comunice și să înțeleagă limba germană, viitorul academic poate fi unul divers. Dacă cunosc această limbă se pot înscrie în programe educaționale sau schimburi de experiență în limba germană. În plus, învățarea acestei limbi îi va ajuta să se dezvolte din punct de vedere cognitiv. Orice limbă străină învățată ajută la antrenarea creierului.

Un plus pe care îl aduc cursurile online de germană din programele Gutenberg este faptul că prin intermediul acestora puteți economisii timp și bani, deoarece nu este nevoie să vă deplasați la o anumită locație pentru a participa. De asemenea, nu trebuie să fiți în România pentru a intra la astfel de cursuri, oriunde ați fi în lume aceste cursuri sunt disponibile.

Învață germana în copilărie

În copilărie învățăm mai ușor și de aceea programele Centrului Didacto sunt gândite pentru tiparul de învățare al copiilor. Totul este structurat în jocuri și activități educaționale.

Partea de activități online a centrului este formată din cursuri clasice de germană și din ateliere conversaționale. Dacă doriți să aflați mai multe despre metodele de predare folosite, materialele utilizate, dinamica și atmosfera din grup, Centrul Didacto organizează sesiuni demonstrative gratuite unde puteți observa aceste lucruri.

Activitățile offline sunt reprezentate de taberele de germană din Cluj-Napoca sau de la munte. Aici copiii își pot dezvolta abilitățile de comunicare în germană, dar și abilitățile de socializare și interrelaționare.

Învață germana la vârsta adultă

În rândul adulților, mulți dintre aceștia consideră că este destul de dificil să învețe o limbă străină, dar la Centrul Gutenberg trainerii s-au asigurat că activitățile sunt gândite astfel încât să se potrivească cu modul de învățare al acestora.

Oferta este formată din două tipuri de cursuri:

  • Cursurile clasice, care pun accentul pe partea teoretică de gramatică și vocabular. În plus se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene.
  • Cursurile conversaționale cu nativi, care pun accentul pe partea de comunicare în limba germană. Acestea se desfășoară în totalitate în limba germană.

Și în cazul acestor cursuri sunt organizate sesiuni demonstrative gratuite, în fiecare lună. În cadrul acestora sunt prezentate materialele utilizate, metode de predare și dinamica grupului.

Dacă dorești să afli mai multe despre programele Gutenberg nu ezita să intri pe site-urile celor două centre și haide în lumea vastă a limbii germane!

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: