fbpx
spot_img
HomeȘtiri din zonăInundații fără precedent în comuna Ocoliș❗

Inundații fără precedent în comuna Ocoliș❗

- Advertisement -
În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate.
 
Drumul județean DJ750G care face legatura intre comuna Ocoliș si DN75 colmatat/distus pe mai multe porțiuni.
 
7 ofițeri și 60 de subofițeri au fost mobilizați de Urgenţă pentru a interveni în comuna Ocoliș cu 10 motopompe transportabile, 4 motopompe remorcabile și 10 mijloace auto.
 
Cele mai semnificative misiuni au fost următoarele:
– 2 persoane varsnice (70 ani) izolate in podul unei case care prezenta risc de prabusire din cauza viituri au fost salvate.
– 1 femeie gravida, in luna a 9a, care prezenta contracții, a fost transportata pedestru cu ajutorul targii/alezei pana la DN unde a fost asistată medical de catre echipajul SMURD.
 
Pe timpul nopții, în zona afectată au acționat pentru limitarea/înlăturarea efectelor 3 ofițeri și 20 de subofițeri cu mijloace tehnice.
 
Efectivele ISU Alba au fost suplimentate în acestă dimineață cu 4 ofițeri, 30 de subofițeri cu 8 motopompe și 4 mijloace auto care intervin și în acest moment în comuna Ocoliș.
 
Înca din cursul serii, Crucea Roșie a distribuit în zonă apă îmbuteliată, pâine, conserve, pături și alte bunuri de strictă necesitate. Acțiunile Crucii Roșii continuă și astazi.
 
De asemenea la fața locului au acționat și acționează efective ale IJJ Alba, Salvamont Alba, Electrica, precum și autoritățile locale din comunele limitrofe.
 
Din fericire nu au fost victime omenești, iar toate persoanele rămase fără adăpost au fost cazate prin grija autorităților locale sau la rude.
 
 
În altă ordine de idei, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba s-a întrunit pentru evaluarea pagubelor de la Ocoliș și Poșaga.
 

In cadrul ședinței au fost luate măsuri urgente pentru asigurarea mijloacelor de subzistență (apă, alimente, paturi, etc.), pentru refacerea infrastructurii rutiere și a albiei râului din comuna Ocoliș. De asemenea au fost luate măsuri pentru refacerea utilităților afectate de viitură.

Printre instituțiile implicate în gestionarea efectelor produse de fenomenele extreme sunt: Instituția Prefectului, Consiliul Județean Alba, ISU, IPJ, IJJ, SGA, SDN-Alba, DSP, APA CTTA SA, Crucea Roșie Filiala Alba, ANRSPS, Batalionul 136 Geniu „Apulum”, ISC Alba.

În momentul de față, membrii CJSU se deplasează în comuna Ocoliș pentru evaluarea la fața locului a pagubelor produse de inundații în cursul zilei de ieri.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

NATO O ALIANTA POLITICA SI MILITARA – ce înseamnă numirea...

0
Recent, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, l-a numit pe Mircea Geoana in functia de secretar general adjunct al Aliantei. Cum explicati aceasta nominalizare...

Comentarii

%d bloggers like this: