fbpx
spot_img
spot_img

Intuiția prilejului!

- Publicitate -
spot_img

Dragi prieteni, metodologia de viață ne învață că fiecare lucru trebuie făcut bine si la vremea lui, pentru că astfel personalitatea are posibilitatea să se formeze frumos și armonios.

În argumentația mea am să fac apel la psihologia satului românesc, acel univers sau mai bine zis suflet al satului, în care regăsim un program de viață, rânduiala, unde care fiecare lucru era făcut la vremea lui, o intuiție a prilejului care așeza lucrurile intr-o logică a firescului și necesarului, pentru că dacă era nevoie să lucrezi pământul sau să-i culegi roadele nu puteai s-o faci decât în acele momente în care le era rândul.

De aici și mentalitatea colectivistă a sufletului gregar ,,a fi în rând cu lumea” și care plasa țăranul român într-o zonă de confort, a siguranței, fapt contrar spiritului profitabil, antreprenorial, care implica riscul….dar despre aceste aspecte vom vorbi într-o alta reflecție a cunoasterii psihologice. În acest context al dezvoltării a apărut sintagma ,,nu mâine, nu poimâine ci acum”!


Mica noastră călătorie a cunoasterii am s-o finalizez cu un fapt, consecință a vremurilor, contrară intuiției prilejului,… în care trăim, efectul ,,trăiește clipa”, ,,destinație fără parcurs și fără etape” în tot ceea ce facem, ecuație socială ce are ca rezultat, ,,insatisfacția cronică”, lucrul făcut fără tragere de inimă.

 

Conceput și redactat de psihosociologic, Petre Pop

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: