spot_img
spot_img

Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

spot_img

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Andrei GULIAN, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, secţie condusă de  Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, au realizat, în cursul zilei de ieri, 28 septembrie 2022, o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold stâng cu plastia-reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă, unei paciente de 53 de ani.

 

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 4 ore şi jumătate şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng şi femurului stâng, reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

 

“În acest caz, intervenţia chirurgicală oferă mai multe avantaje, cum ar fi: ameliorarea calităţii vieţii pacientei prin corectarea lungimii membrului inferior stâng, corectarea mersului (fără a şchiopăta) şi o recuperare normală, cu reluarea programului recuperator din a treia zi post-operator şi lipsa durerii”, a explicat Dr. Andrei GULIAN, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, coordonatorul echipei care a realizat intervenţia.

 

Starea şi evoluţia pacientei este una bună.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Dr. Andrei GULIAN, medic primar ortopedie şi traumatologie, Dr. Ioan NEMEŞ, medic primar ATI, Dr. Virgiliu CERNIT, Dr. Valeriu Hîţu, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie,  Dr. Serghei ZANOSIEV, medic rezident ATI.

 

Grefa osoasă necesară pentru  intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA.

 

Intervenţia de ieri este a treia realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

 

Biroul de presă

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Atentie la centralele de apartament! Un bloc de locuinte s-a facut tandari!

Un bloc de locuinte s-a facut praf, dupa ce...

TRANSPORT AGABARITIC ÎN ZONA TURDA RESTRICȚII DE TRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Interlopul care a comandat ASASINAREA unui jurnalist – condamnat la 11 ani de pușcărie!

În sfârșit se face dreptate în România! Interlopul Lucian Boncu...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Viișoara

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Gata cu fițele și cocălăreala pe lacurile Tarnița și Fântânele

Lacurile Tarnița și Fântânele din județul Cluj au surescitat...

Cursuri de înot, la Ștrandul „La Broscuța”

Redeschis săptămâna trecută, Ștrandul „La Broscuța” organizează cursuri de...

Concursul de pescuit continuă, pe Lacurile de la Mărtinești

Dacă ieri, doamna primar, Daniela Mănăilă, alături de doamna...

Furnizarea apei cu presiune redusă în Turda continuă până la ora 22:00

Compania de Apă ARIEŞ anunță furnizarea apei potabile cu...
spot_img
spot_imgspot_img

Poveste INCREDIBILĂ la Turda – un cățel nu-și părăsește tovarășul, mort

Un prieten al RefleqtMedia, curier la DPD, ne-a trimis o poveste IMPRESIONANTĂ care-i are ca protagoniști pe doi câini, la Turda. Unul dintre căței a fost lovit...

Farmec Cluj se implică, încă odată, în salvarea țării

Farmec România a făcut eforturi considerabile, din punct de vedere scriptic și faptic, pentru a reuși să obțină aprobarea de a produce biocide, iar...

TOP 10 motive pentru care Facebook-ul NU a murit și probabil că nu va muri:

1. 91% dintre utilizatorii de internet din România intră pe Facebook cel puțin o dată pe lună. (Conform Datareportal - Digital 2022 Romania). Totodată...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: