spot_img
spot_img

Intervenţie de reimplantare scalp realizată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

 

O echipă medicală, coordonată de Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna trecută, o intervenţie chirurgicală de reimplantare scalp, unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie, când pacienta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se avulsia (smulgerea) completă a scalpului.

 

Intervenţia chirurgicală extrem de complexă a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecție pentru evidențierea vaselor de sânge (artere şi vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie și venorafie, hemostaza, sutură la piele. Aproape toată intervenția s-a derulat sub magnificaţie (lupe inițial și apoi, 6-7 ore, microscop).

 

Luând în considerare mecanismul de producere al traumatismului, zona implicată, precum şi complexitatea intervenţiei şi a riscului crescut de eşec al unei astfel de proceduri, am decis să amânăm mediatizarea pentru a vedea evoluţia cazului.

 

Astfel, evoluţia pacientei este una bună, scalpul fiind în acest moment vascularizat, intervenţia de replantare a scalpului este considerată cu succes, urmând ca pacienta să fie supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare.

Echipa medicală a fost formată din Dr. Cristian TRÂMBIȚAȘ,  medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Conf. Dr. SZEDERJESI Janos, medic primar ATI, şi medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă: Dr. Cristian Vintilă, Dr. Graţiana Lateș, Dr. Camelia David,  Dr. Pap Timea.

 

 

Biroul de presă

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

BACALAUREAT ÎN SIGURANȚĂ, în județul MUREȘ

Examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii învățământului liceal este în plină desfășurare – o perioadă de emoții pentru absolvenți...

Prefectul de Mureș, omagiu adus eroilor uciși de Armata Maghiară la 1848

În cursul zilei de ieri, Mara Togănel, prefectul județului Mureș, a transmis un mesaj de omagiu pentru cei...

A zecea prelevare de organe, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş 

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii...

„Pește” de la 19 ani … a băgat 3 femei la produs

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au surprins în flagrant delict un tânăr, în vârstă de 19...
spot_img

O problemă veche de 10 ani rămâne nerezolvată la Școala din Sâncrai

Cei care aveți copii care studiază la Școala din Sâncrai (Câmpia Turzii) sau cei care tranzitați zona suntem siguri că ați putut remarca problema...
%d bloggers like this: