17 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaÎntâlnire, la Turda, pe tema Revitalizării Orașelor Fortărețe

Întâlnire, la Turda, pe tema Revitalizării Orașelor Fortărețe

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Mâine dimineață, de la ora 10:00, Primăria Municipiului Turda va găzdui o reuniune organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Tematica întâlnirii este Revitalizarea Orașelor Fortărețe, o campanie care se deruleaza 1ncepand din anul 2020 1n cadrul unui parteneriat international 1n regiuni din 7 state europene, cu scopul de a contribui la îmbunatatirea politicilor publice și a programelor suport prin analiza și valorificarea potentialului patrimoniului cultural din perspectiva regenerarii urbane, a turismului și a angrenarii în alte activitati economice, precum și prin promovarea și transferul de bune practici și expertiza în domeniu între regiunile partenere. 

Întâlnirea va include și o vizita ghidata la Castrul roman Potaissa cu discutii legate de reabilitarea obiectivului de patrimoniu, bune practici și perspective de dezvoltare.

Municipiul Turda a investit peste 40 de milioane de euro în proiecte cu caracter istorico-turistic. Fie că vorbim despre Revitalizarea Centrului Istoric, Parcul Obeliscului sau Revitalizarea și Punerea în valoare, din punct de vedere turistic, a Castrului Legiunii a V-a Macedonica.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: