spot_img

Întâlnire de lucru în vederea pregătirii proiectelor europene următoare

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img
Astăzi, în Sala „Europa” a Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, domnul primar – Dorin Nicolae LOJIGAN a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. La reuniune a participat și domnul Sergiu Andronachi, primarul orașului Cimișlia, raionul Cimișlia, Republica Moldova.
Scopul acesteia a fost pregătirea noilor proiecte europene, pentru care instituția noastră va depune solicitare de finanțare, începând cu anul 2022.
 
Principala temă care va fi abordată în materie de finanțări europene, începând cu acest an, este mobilitatea urbană. În acest sens, Primăria Câmpia Turzii intenționează să implementeze:
✅Un traseu de biciclete „Velo Arie”, de la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”, până la limita cu Municipiul Turda, unde se va întâlni cu pista de biciclete pe care Municipiul Turda o realizează, de la Salina Turda, până la limita cu Municipiul Câmpia Turzii.
✅Două trasee noi de mobilitate urbană urmează a fi implementate pe străzile 1 Decembrie 1918, respectiv Laminoriștilor. Acestea vor include piste de biciclete, reabilitarea tramelor stradale, creșterea numărului de locuri de parcare și îmbunătățiri ale aspectului peisagistic.
✅Proiecte de regenerare urbană care vor fi implementate în cartierul „Blocuri”. Prin intermediul acestora vor fi reabilitate spațiile de joacă și recreere, vor fi reabilitate străzile și se vor realiza investiții în creșterea suprafețelor verzi.
✅La capitolul „Educație” Primăria Municipiului Câmpia Turzii are în vedere realizarea de terenuri de sport la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, școlile gimnaziale și la Liceul Teoretic „Pavel Dan”, precum și reabilitarea cantinei și a fostului internat de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”.
✅În materia sănătății publice, a fost abordat proiectul de reabilitare și extindere, precum și creșterea capacităților de investigații și tratament la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.
 
În funcție de lansarea ghidurilor beneficiarilor, pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Primăria Municipiului Câmpia Turzii va depune documentațiile aferente solicitărilor de finanțare, pe fiecare proiect în parte.
 
Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

Start în proiectul etajării grădiniței „Pinocchio” de pe strada Retezatului, pentru construirea unei creșe

 Primăria Municipiului Câmpia Turzii a semnat astăzi, 26 noiembrie 2019, contractul de proiectare, asistență tehnică și lucrări aferent proiectului de investiții „Etajare imobil grădinița...
%d bloggers like this: