spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Ucigasul de la Turda – arestat preventiv

RefleqtMedia a aflat noi detalii despre omorul care a...

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

Instabilitate atmosferică deosebit de accentuată: vijelii puternice, grindină de MARI dimensiuni ⛈‼️

🟥 COD ROȘU
⏰ 3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 01
📍 sud-vestul și local centrul țării
‼️ În intervalul menționat, la început în sud-vestul Transilvaniei, iar apoi și în Banat, sudul Crișanei și nord-vestul Olteniei, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin vijelii puternice (rafale de până la 80-100 km/h), izolat* grindină de MARI dimensiuni (diametrul maxim ~ 4-6 cm), averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 35-40 l/mp, iar punctiform* 50-60 l/mp.

🟧 COD PORTOCALIU
⏰ 3 iunie, ora 14 – 4 iunie, ora 03
📍 vestul, nord-vestul, centrul, sud-vestul și sud-estul țării
⚠️ În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, jumătatea nord-vestică a Olteniei, estul Munteniei, sud-estul Moldovei și în vestul Dobrogei, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice (rafale de peste 75-90 km/h) și izolat* grindină de medii sau MARI dimensiuni (diametrul maxim ~ 2-4 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 25-35 l/mp, iar punctiform* 40 l/mp.

🟨 COD GALBEN
⏰ 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 08
📍 cea mai mare parte a țării
⛈ În a doua parte a zilei de astăzi (3 iunie) și pe parcursul nopții (3/4 iunie), gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala perioade cu averse – ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp, iar punctiform* 30-35 l/mp.
– – –
ℹ️ Notă: în a doua parte a zilei de mâine, 4 iunie, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în nordul, centrul, estul și sud-estul țării.
– – –
IMPORTANT:
➡️ LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona menționată;
➡️ IZOLAT / PUNCTIFORM* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona menționată.

✅ Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat cu exactitate arealul și intervalul de manifestare. Zonele aflate sub incidența codului galben prezintă o probabilitate mai ridicată de apariție a fenomenelor, nefiind însă obligatoriu ca acestea să se manifeste în fiecare localitate.

spot_img
spot_img