fbpx
spot_img
spot_img

Insectele care au invadat Câmpia Turzii sunt imune la insecticid

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

După ce RefleqtMedia a publicat un articol privind niște gâze, denumite „tigrul platanului” care au invadat Câmpia Turzii, autoritățile au demarat procedurile de dezinsecție. Gâzele sunt imune la insecticid.

- Advertisement -
- Advertisement -

Tigrul platanului sau ploșnița dantelată este o insectă care a cunoscut o înmulțire fără precedent, în zona Clujului. Canicula din ultima perioadă a favorizat acest lucru.

Clujenii se plâng de prezența lor, dar nu se poate face nimic, pentru că substanţele folosite de autorităţi nu le pot combate.

Tigrul platanului este originar din America de Nord, iar la noi în ţară a apărut prin 2010. Este activ doar în timpul zilei, la temperaturi de peste 30 de grade.

Crișan Alexandru, Biolog: ″Schimbările climatice, mai ales legate de temperatură. Temperatura ridicată care permite mai multe generaţii pe an. Şi sigur de la o generaţie la alta ele se tot înmulţesc, au hrana destulă şi atunci se înmulţesc exploziv”.

Andreea Boca, medic dermatolog: ”Nu transmit boli, nu ne mușcă cu scopul de a se hrăni cu pielea noastră, ele muscă crezând că pielea noastră este platanul singurul disconfort este inflamația din zona respective, dacă se inflamează puţin, putem folosi o compresă rece. Dacă inflamaţia este una puternică putem folosi cortizonice şi antihistaminice”, conform știrileprotv.ro.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: