8.9 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIÎnregistrare BOMBĂ: Prefectul de Cluj afirmă că a fost obligat „de la...

Înregistrare BOMBĂ: Prefectul de Cluj afirmă că a fost obligat „de la minister” să nu mai facă birou de permise, înmatriculări și pașapoarte la Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În vara anului trecut, înainte ca primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, să-l acționeze în instanță pentru nerespectarea protocolului încheiat în octombrie 2017, cu Municipiul Câmpia Turzii și IPJ Cluj, prefectul de Cluj – Aurel Cherecheș a recunoscut, într-o discuție telefonică, cu RefleqtMedia, faptul că a fost obligat de la minister să nu pună în aplicare protocolul.

„Ne-a venit o solicitare de la minister să analizăm, în sensul că să nu deschidem alte posturi de lucru, pentru că – într-adevăr – din analiza pe timp care se face, scade foarte mult eficiența.”, a spus la acel moment, Cherecheș.

Prefectul a mai precizat că nu a renunțat la implementarea acelui protocol, doar că, în condițiile actuale nu poate – cu oamenii pe care-i are – să deschidă posturile de lucru și să țină cont de „recomandarea Bucureștiului”.

Oare, totuși, prefectul nu știa de aceste analize pe timpi în 2017 când a semnat protocolul prin care IPJ Cluj a primit în folosință o clădire relativ-nouă pentru sediul Poliției din Câmpia Turzii?

Un alt aspect interesant este faptul că, deși Primăria Câmpia Turzii a remis nenumărate solicitări către Prefectura Cluj, pentru a se comunica motivele care au stat la baza nepunerii în aplicare a protocolului menționat mai sus, în niciuna dintre respectivele adrese – prefectul de Cluj nu a recunoscut că ar fi primit ordin „de mai sus”.

Pe de altă parte, în cadrul ultimei ședințe de consiliu local, organizată la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a aruncat o adevărată bombă mediatică, afirmând că Prefectura Cluj a DENUNȚAT protocolul.

Asta înseamnă că, dacă instanța nu îl obligă, Prefectul de Cluj nu trebuie să mai pună protocolul în aplicare, deci nu mai trebuie să deschidă cele două birouri la Câmpia Turzii.

Contactat de RefleqtMedia, primarul Dorin Lojigan a declarat că este mulțumit că, cel puțin, s-a reușit rezolvarea chestiunii cazierelor judiciare.

„Nu mă așteptam de la prefectul PSD, Aurel Cherecheș, la altceva decât să primească ordine de la partid. Sunt convins că denunțul protocolului a venit ca urmare a unui ordin primir de la PSD. O spun și îmi asum întreaga responsabilitate”, a declarat Dorin Lojigan pentru RefleqtMedia.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: