Inițiativă remarcabilă a edilului turdean – municipiul de pe Arieș ar intra într-un grup exclusivist

spot_imgspot_img

Dezvoltarea turismului turdean a fost un deziderat al primarului, Cristian Matei, încă de la începutul mandatului său, unul dintre primele proiecte promovate de Matei și echipa sa fiind declararea cartierului Băi Sărate drept stațiune balneo-climatică.

Ei bine, pentru dezvoltarea acestui sector, al turismului, administrația locală a municipiului Turda pregătește un proiect special, destinat Lacurilor Sărate.

Este vorba despre amenajarea unui Dino Park în zona Lacului Tarzan.

“În Băile Sărate vrem să punem în valoare Lacul Tarzan prin amenajare, modernizare completă, iar pădurea de deasupra lui prin amenajare a unui Dino Parc. Pădurea era în exploatarea Romsilva, am adus-o înapoi iar acum este în propriatea Turzii și întabulată pe Turda. Vom face niște puz-uri interesante pentru a debloca niște zone care până acum au fost moarte, zone de teren pentru a pune în valoare, de exemplu zona care coboară de la Stațiune spre Salină în fața intrării în Salină, tot acel deal vrem să-l amenajăm ca și loturi pentru pensiuni, pentru dezvoltarea turistică”, a declarat primarul turdean pentru Ziarul 21.

În România, doar la Râșnov mai există un Dino Park, astfel că inițiativa edilului turdean, dacă se va concretiza, ar aduce un plus de interes pentru municipiu.

spot_img
%d