spot_img
spot_imgspot_img
ANALIZĂÎngrijorările financiare influențează planurile personale și de carieră ale românilor. Candidații aplică...

Îngrijorările financiare influențează planurile personale și de carieră ale românilor. Candidații aplică pragmatic și vizează joburi stabile și salarii mai mari sau se orientează către domenii de viitor

10 august 2023. Contextul economic actual schimbă prioritățile românilor când vine vorba de carieră, dar și de viața personală, aceste două aspecte fiind mai conectate ca oricând. Tot mai mulți tineri din România aleg să-și amâne sau să-și anuleze planurile importante din viața personală, cum ar fi întemeierea unei familii sau achiziția unei locuințe, din cauza costurilor de trai și a evoluției economiei, arată un studiu recent publicat de Deloitte. Totodată, în planurile profesionale, caută joburi care oferă siguranță pe termen lung sau ajung să se îndrepte către arii profesionale în plină dezvoltare, precum IT și securitate cibernetică, energie regenerabilă, conținut digital, investiții financiare și sănătate, arată tendințele din platforma bestjobs. Candidații continuă să exploreze piața locurilor de muncă, realizând în medie peste jumătate de milion de aplicări lunar, conform datelor bestjobs.

„Nu mai e nicio surpriză că stabilitatea locului de muncă a devenit un aspect esențial când vine vorba de alegerea carierei. Angajații români, însă, continuă să aplice constant pe bestjobs, atât din speranța de a accesa un salariu mai mare, cât și din dorința de a rămâne la curent cu cerințele de pe piața muncii. Vedem cum apar și noi domenii care promit o carieră de viitor și care ajung să atragă tot mai mulți candidați, datorită evoluției tehnologiei și a stilului de viață al oamenilor. De exemplu, preocuparea oamenilor pentru sănătatea mentală a dus la creșterea cererii pentru psihologi și terapeuți, așa cum nevoia de a gestiona mai bine finanțele a crescut interesul pentru analiști financiari și brokeri de investiții. Dacă vine vorba de tehnologie, remarcăm o cerere mare pentru specialiștii în AI și în securitatea datelor, dar și pentru ingineri în energie regenerabilă. Unele dintre aceste joburi nici nu existau acum 10 ani sau nu erau la fel de căutate, ceea ce indică ritmul accelerat cu care se dezvoltă lumea în care trăim”, spune Ana Vișian, marketing manager bestjobs.

Joburile „de viitor” atrag, de regulă, candidați tineri și cu studii în domeniu

Noile joburi făcând parte din domenii în plină dezvoltare necesită candidați care au cunoștințe specifice, cele mai multe dintre ele adresându-se tinerilor din segmentul 18-35 de ani, întrucât și studiile pentru aceste unele dintre aceste domenii sunt recent apărute. Printre cele mai frecvente oferte de astfel de joburi se numără:

  • Specialist vânzări e-commerce – 900-1.400 euro net
  • Terapeut/ psiholog – 800-1.200 euro net
  • Specialist energie regenerabilă – 1.100-1.600 euro net
  • Creator conținut digital – 600-1.000 euro net
  • Nutriționist – 600-1.000 euro net
  • Broker de investiții – 1.100-1.800 euro net
  • Cybersecurity / Network Engineer – 1.500-2.300 euro net
  • Data analyst – 1.800-2.200 euro net
  • Ofițer securitatea datelor – 1.000-1.500 euro net
  • Manager – 1.200 -1.700 euro net

Pe lângă salarii, cererea pentru anumite domenii reprezintă, de asemenea, un indicator relevant pentru candidații în căutarea unui loc de muncă stabil. Astfel, la nivelul întregii oferte de joburi de pe bestjobs, 3% dintre anunțuri sunt din domeniul Sănătății, 8% din IT, 9,5% din Financiar/ Contabilitate, 9,4% din Inginerie și 15% din Vânzări.

 

Despre bestjobs

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, bestjobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării. Bestjobs sprijină candidații în găsirea jobului potrivit, oferindu-le informații salariale actualizate constant, și îi susține pe angajatori în procesul de recrutare prin serviciul de tip agenție – HIRE, care contribuie semnificativ la optimizarea costurilor și la reducerea timpului de căutare. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

De ce bagă Pentagonul sute de milioane de euro la Câmpia Turzii

Sute de milioane de euro la Câmpia Turzii -...

Copilul tau se drogheaza cu funny gas? Iata cum vei sti sigur

Atenție părinți și bunici. 𝐂𝐮𝐦 ș𝐭𝐢ț𝐢 𝐜â𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐬𝐞...

Care sunt cei mai de succes bărbați din România în 2023?

Pentru că în  fiecare an, pe data de 19...

Cum s-au jucat guvernele cu Noul Cod Fiscal: sute de modificări, mai puțini bani

554 de modificări fiscale au făcut autoritățile în ultimii...

Prețurile la apartamentele de vânzare și chirii au înregistrat nivele record în Cluj

Creșterile de prețurile în imobiliare nu mai contenesc. Și...

Scumpirea rechizitelor pune presiune pe salariile parintilor

Începerea noului an școlar înseamnă, pentru cei mai mulți...

Care-ai, vere, o eșarfă tricoloră, să i-o dăm lu’ Ciortea?

Dragi cititori, am trăit s-o vedem și pe asta!...

Angajații români își aglomerează vacanțele pe timpul verii

17 August 2023. Perioada verii este asociată în mod...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: