fbpx
spot_img
HomeȘtiri din Câmpia TurziiInfectiile nosocomiale - asasinul tacut despre care se tace de un an...

Infectiile nosocomiale – asasinul tacut despre care se tace de un an la Cluj

- Advertisement -

De mai bine de un an, DSP Cluj nu a facut niciun fel de raportare privind infectiile nosocomiale.

Infectiile nosocomiale sunt infectii intraspitalicesti, care – in multe cazuri – pot provoca decesul pacientului infectat.

Ei bine, acest subiect este, de obicei, unul tabu, intr-o tara in care ministrul Sanatii ne spune ca “noi toti suntem de vina”.

In ultimul raport de activitate, publicat de DSP Cluj in luna octombrie a lui 2019, se prezinta o situatie succinta a infectiilor nosocomiale din cele 9 spitale din judet, fara sa se clasifice situatia infectiilor nosocomiale pe spitale.

Cu alte cuvinte pacientul nu are cum sa stie care spital este mai propice infectiilor.

Ei bine, pentru a putea aduce un crampei de lumina in aceasta situatie, RefleqtMedia a solicitat informatii cu privire la infectiile nosocomiale depistate atat la Turda, cat si la Campia Turzii.

In functie de disponibilitatea personalului administrativ de la cele 2 unitati medicale de a respecta legea, speram ca in 10 zile sa va putem prezenta informatii in acest sens.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Anunț – Remediere avarie Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia...

0
Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 02.09.2020, între orele 16.00 – 19.00, în municipiul Câmpia Turzii. Avaria a...

Comentarii

%d bloggers like this: