27.1 C
Turda
Friday, July 29, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăViișoaraInfecțiile cu Sars-Cov-2 din Viișoara au determinat convocarea Comitetului Local pentru Situații...

Infecțiile cu Sars-Cov-2 din Viișoara au determinat convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

După ce 4 copii din comunitatea de romi a comunei Viișoara au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul Sars-Cov-2, care provoacă boala Covid-19, primarul comunei – Ioan Roman – a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

După ședință, primarul – în numele comunei sale – a formulat o serie de  adrese către Instituția Prefectului Județului Cluj, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj.

„Prin aceste adrese am solicitat sprijin de la partenerii noștri, în vederea supravegherii mai atente a străzii respective, pe care s-au găsit cele 4 cazuri de Sars-Cov-2. I-am solicitat domnului prefect sprijin pentru instituirea unor patrule mixte care să supravegheze strada, astfel încât să împiedicăm cât mai mult răspândirea infecțiilor. Prefectul și-a arătat deschiderea față de acest lucru, însă mi-a spus că strada NU POATE FI CARANTINATĂ, din motive obiective.”, a spus Ioan Roman.

Acesta și-a manifestat, încă de ieri, intenția de a institui o formă de carantină STRICT PE STRADA PE CARE AU FOST IDENTIFICATE CELE 4 CAZURI. Am evidențiat acest lucru, deoarece mulți cetățeni ai comunei Viișoara au înțeles, din articolul de ieri prezentat de RefleqtMedia că Ioan Roman ar vrea să carantineze toată comuna. Nici nu s-a pus vreo secundă problema carantinării întregii comune, ci strict a unei singure străzi.

Referitor la focarul de rujeolă, care există la nivelul comunei Viișoara – edilul comunei – Ioan Roman, a declarat pentru RefleqtMedia că acest focar este cauzat de reticența cetățenilor de a-și vaccina copiii.

„Vaccinarea, în special pentru aceste tipuri de boli, rujeolă – rubeolă și oreion, ar trebui să fie obligatorie, pentru toți cetățenii. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că încă din secolele trecute, de la Victor Babeș și Louis Pasteur încoace, umanitatea a încercat să dezvolte căi prin care să prevină infecțiile și transmiterea virusurilor. Dacă avem la dispoziție o schemă de vaccinare CARE ESTE GRATUITĂ, nu văd unde este problema în aplicarea acestei scheme, în mod obligatoriu, la toți cetățenii – pentru imunizarea întregii populații.”, declară Ioan Roman.

Afirmațiile primarului sunt susținute de date statistice. Cea mai recentă pandemie globală, cea de variolă – dintre anii 1970 – 1986 a fost stopată DOAR prin implementarea de vaccinuri, care au ajutat umanitatea să eradicheze probabil unul dintre cei mai vicioși viruși din istoria sa, Variola Majora!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: