27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăLunaInedit - Mititeii românești sunt comercializați în Țara Bascilor

Inedit – Mititeii românești sunt comercializați în Țara Bascilor

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Și totul a fost posibil grație unei colaborări între Martxel Harategia (Măcelăria lui Marcel) și Carmangeriile Moldovan, de la Sânicoară. Astfel, mititeii românești sunt comercializați în Țara Bascilor.

Marcel Martin este un tânăr antreprenor român care și-a deschis o măcelărie în Durango – Țara Bascilor și care, alături de soția și cumnata sa, lucrează din zori și până în seară pentru a pune în galantarele măcelăriei sale cele mai bune produse din carne de porc, vită și oaie.

Dar, cine este Marcel Martin, măcelarul din Durango, care a răzbit în plină criză?

S-a născut pe meleaguri clujene și a copilărit la Luncani, alături de bunici și de fratele lui, Mihai, într-o familie nu cu multe posibilități. Și-a făcut școala generală în Luncani și școala profesională la Câmpia Turzii, apoi mânat de greutăți a luat drumul Spaniei.

”Lucrez în Spania de 12 ani și nu a fost ușor să mă acomodez. Măcelar sunt de 7 ani și mi s-a oferit șansa de a învăța și de a munci într-o măcelărie după ce am rămas fără loc de muncă și fără vreun orizont, în urmă cu 7 ani. Am început, atunci, să lucrez și să învăț meserie într-una dintre cele mai cunoscute și de tradiție măcelării din Durango.”, spune Marcel Martin (Neluțu, pentru prietenii din România).

Ei bine, recent, Marcel a primit vizita lui Cosmin Moldovan, omul din spatele lanțului de carmangerii „Moldovan – Carmangeria Sânicoară”. După vizita măcelarului român, Marcel i-a întors vizita în această vară.

Tot din această vară, în Durango – Spania, se comercializează mititeii românești, făcuți după o rețetă tradițională, cu o vechime de mai bine de 25 de ani.

„Ya tenemos la autentica receta de Mici!!!!
En Transilvania he conocido a familia Moldovan …una familia que lleva 25 años elaborando los mejores MICI (MITXI),una receta original .
Martxel Harategia a partir de hoy ofrece a sus clientes Mici/Mitxi elaborados todas las semanas de carne de ternera de caserio 70% + cerdo 30% y especias, elaboracion propria .
“El placer del buen comer”
Adevarații Mici româneşti se pot gasi de astazi in macelaria Martxel…
In urma vizitei mele la familia Moldovan am adus autentica rețetă de Mici conservată de mai bine de 25 de ani…
“Meşteşugul merge mai departe””, a scris Marcel Martin pe pagina personală de facebook.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: