spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Incredibil! Celulele canceroase se transformă în celule sănătoase!

Unul intre cei mai buni radiologi români, doctorul Tudor Ciprut, a prezentat o serie de informații preluate de pe un site de specialitate, din care reiese că cea mai nouă formă de tratament anti-cancer dă roade.

„Celulele canceroase agresive s-au transformat în celule sănătoase într-o realizare remarcabilă” aflăm dintr-un articol foarte interesant.

„O formă deosebit de agresivă de cancer infantil care se formează în țesutul muscular ar putea avea o nouă opțiune de tratament la orizont.

Oamenii de știință au indus cu succes celulele de rabdomiosarcom să se transforme în celule musculare normale și sănătoase. Este o descoperire care ar putea conduce la dezvoltarea de noi terapii pentru cruda boală și la descoperiri similare pentru alte tipuri de cancere umane.

„Tumora pierde toate atributele cancerului. Ele trec de la o celulă care vrea doar să facă tot mai mult din ea însăși la celule dedicate contracției. Deoarece toată energia și resursele sale sunt acum dedicate contracției, nu se poate întoarce la această stare de multiplicare.”

O opțiune de tratament care este promițătoare se numește terapie de diferențiere. A apărut atunci când oamenii de știință au observat că celulele leucemice nu sunt pe deplin mature, similar cu celulele stem nediferențiate care nu s-au dezvoltat încă pe deplin într-un anumit tip de celulă. Terapia de diferențiere obligă acele celule să-și continue dezvoltarea și să se diferențieze în tipuri specifice de celule mature.

Cercetătorii au vrut să vadă dacă își pot repeta succesul cu rabdomiosarcomul, pentru care se credea că terapia de diferențiere este la câteva decenii.

Și ei spun că tehnica lor, demonstrată acum pe două tipuri diferite de sarcom, ar putea fi aplicabilă altor sarcoame și tipuri de cancer, deoarece oferă oamenilor de știință instrumentele necesare pentru a găsi cum să determine diferențierea celulelor canceroase.”, este informația preluată de medicul român din: https://www.sciencealert.com/aggressive-cancer-cells-transformed-into-healthy-cells-in-breakthrough

Într-o țară ca România, în care prevalența cancerului este foarte mare, o astfel de informație este – cu adevărat – dătătoare de speranță! 

spot_img
spot_img