fbpx
HomeȘtiri din sănătateIncredibil: au apărut recomandările anti-coronavirus și în România
spot_img
spot_img

Incredibil: au apărut recomandările anti-coronavirus și în România

- Publicitate -
spot_img

În contextul apariției mai multor focare de coronavirus pe teritoriul Italiei, Spitalul Municipal Aiud este prima entitate medicală din România care face recomandări privind prevenirea răspândirii acestei infecții.

Recomandari pentru limitarea transmiterii noului Coronavirus

1.Spalati-va des pe maini cu apa si sapun timp de 20 de secunde. In cazul in care nu aveti la indemana apa sau sapun, folositi o solutie pe baza de alcool. Este recomandat sa va spalati pe maini:
* Dupa ce ati tusit sau stranut
* Cand ingrijiti o persoana bolnava
* Inainte, in timpul si dupa prepararea alimentelor
* Inainte de masa
* Inainte si dupa folosirea toaletei
* Dupa ce ati atins sau mangaiat un animal
* Dupa ce ati dus gunoiul
2. Acoperiti-va gura si nasul cu un servetel de unica folosinta cand tusiti si stranutati. Aruncati servetel dupa fiecare utilizare si spalati-va pe maini. In cazul in care nu aveti la indemana un servetel, tusiti sau stranutati in pliul cotului.
3. Evitati pe cat posibil contactul strans cu persoanele care au febra si tusesc. Mergeti la medic daca aveti febra, tusiti si aveti dificultati de respiratie.
Cum, cel mai probabil, sursa principala a infectiei este de origine animala sunt recomandate si urmatoarele masuri de preventie:
* Gatiti bine carnea si ouale, inainte de a le consuma. Trebuie evitat consumul de produse crude de origine animala. Carnea cruda, laptele sau organele de origine animala trebuie manipulate cu grija, pentru a evita contaminarea incrucisata cu alimentele negatite, conform bunelor practici de siguranta a alimentelor.
* Daca vizitati pietele din zonele in care exista cazuri confirmate de coronavirus, evitati contactul direct neprotejat cu animalele vii
* Spalati-va bine pe maini cu apa si sapun dupa ce ati atins un animal sau produse care provin de la animale. Nu duceti mana la ochi, nas sau gura dupa ce ati intrat in contact cu un animal

Recomandari de calatorie ale expertilor CNSCBT
Reprezentantii Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din Romania au emis o serie de recomandari romanilor care intentioneaza sa calatoareasca intr-una din cele 4 provincii din China in care sunt confirmate cazuri de infectii cu noul coronavirus:
* Evitati sa vizitati “pietelor umede” sau locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte
* Evitati contactul cu persoane bolnave, in special persoane care prezinta simptome respiratorii
* Respectati o buna igiena a mainilor si a alimentelor
* Daca v-ati intors recent din China si aveti urmatoarele simptome: febra, tuse si dificultate la respiratie, folositi masca de protectie si sunati la 112, pentru a putea fi preluati cat mai repede de un spital de boli infectioase. Mentionati medicului infectionist istoricul de calatorie.”, a transmis unitatea sanitară aiudeană în urmă cu 5 minute.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: