14.9 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiIncompetența și lipsa de dotări l-au ucis pe Cornel Cadar

Incompetența și lipsa de dotări l-au ucis pe Cornel Cadar

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

O tragedie s-a petrecut ieri seară, la Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev” din Câmpia Turzii.

La câteva săptămâni de când și-a sărbătorit ziua de naștere, Cornel Cadar – în vârstă de 43 de ani, a suferit un atac de cord, în timp ce efectua servicii de bodybuilding în sală.

La fața locului a fost solicitată o salvare, însă aceasta nu era dotată cu defibrilator. Astfel a fost nevoie să se aștepte o oră intervenția unei ambulanțe SMURD dotată cu așa ceva, însă a fost prea târziu.

Chiar în acest weekend am discutat, cu caracter neoficial (pe care-l oficializăm acum) cu primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, despre achiziționarea unui defibrilator. Primarul ne-a mărturisit că lista achizițiilor pentru spital, din această toamnă, cuprinde un defibrilator, pe care unitatea spitalicească nu îl are în aceste momente.

Pe de altă parte, lista unei ambulanțe cu defibrilator care să deservească un areal de 60.000 de persoane (Câmpia Turzii și împrejurimile) este una dintre marile carențe cu care populația civilă din zonă trebuie să se lupte. Practic, dacă suferi un atac de cord, nu poți fi resuscitat de către unitățile de ambulanță care deservesc municipiul Câmpia Turzii.

Toate aceste încrengături de evenimente i-au fost fatale lui Cornel Cadar, un om cu suflet mare, care a fost apreciat și stimat de multe persoane, de la oameni politici, până la oameni de afaceri.

Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten bun!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: