spot_img

Încep lucrările de modernizare a podului din localitatea Iara, pe drumul județean 107M

Date:

Share post:

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu demararea, în cursul săptămânii viitoare, a lucrărilor de demolare a podului care traversează Valea Negrului, în localitatea Iara. Situat pe drumul județean 107M, la kilometrul 28+332, acesta va fi demolat în vederea construirii unui pod nou.

Lucrările care vizează realizarea noului pod se execută în baza proiectului cu finanțare europeană ”Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, km 0+000 – km 42+000”.

Investiția care vizează modernizarea DJ 107M, pe toată lungimea acestuia, are o valoare de 62.247.228 lei, fără TVA și este finanțată atât din fonduri europene cât și de la bugetul județului.

Astfel, după demolarea podului deteriorat, se va trece la executarea unui nou pod. Acesta va avea o lungime de 20,60 metri și o lățime totală de 10,95 metri. Lățimea părții carosabile va fi de 8,40 metri, la care se adaugă un trotuar situat pe partea dreaptă, în lățime de 1,5 metri. De asemenea, trotuarul va fi delimitat de partea carosabilă printr-un parapet direcțional rigid.

În acest context, pe perioada desfășurării lucrărilor de demolare a vechiului pod și de realizare a noului pod, circulația rutieră pe acest sector de drum județean se va desfășura pe un singur sens de circulație, cu începere de luni, 11 iulie, până în data de miercuri, 13 iulie a.c., urmând ca circulația rutieră să fie temporar închisă, cu începere de joi, 14 iulie, până în data de sâmbătă, 15 octombrie a.c.

Pe toată perioada desfășurării lucrărilor și a închiderii temporare a circulației rutiere publice pe acest sector de drum județean, traficul rutier din zona podului va fi deviat pe o rută ocolitoare, respectiv pe drumul comunal DC 102, pe direcția localității Mașca, cu o restricție de tonaj de 7,5 tone.

 

 

Biroul de presă

8 iulie 2022

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Se modernizează străzile din comuna Ploscoș

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar...

Accident intre Moldovenesti si Buru

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați să...

Acțiune a polițiștilor, la Frata

În data de 21 ianuarie a.c., în intervalul orar...

Bărbat din Iara, trimis în judecată pentru 4 fapte de AGRESIUNE SEXUALĂ

Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani,...
%d bloggers like this: