fbpx
spot_img
spot_img

Încălcare GRAVĂ a legii privind transparența decizională LA TRITENII DE JOS

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Toate hotărârile de consiliu local adoptate la Tritenii de Jos în anul 2021 sunt pasibile de a fi suspendate, din cauza unei grave încălcări a legilor privind transparența decizională, dar și a altor prevederi legislative.

- Advertisement -
- Advertisement -

Potrivit consilierului local PNL; Emil Ștefan Rusu, Consiliul Local al Comunei Tritenii de Jos a adoptat, în acest an, un nou Regulament de Organizare și Funcționare prin care ESTE INTERZISĂ filmarea ședințelor de consiliu local cu alte mijloace decât cele ale Primăriei.

Practic, acea prevedere din ROF este o încălcare a caracterului PUBLIC al ședințelor de consiliu local.

Pe de altă parte, același consilier local afirmă că ședințele sunt, într-adevăr, filmate … doar că nimeni nu mai publică acele filmări nicăieri … acestea rămânând în arhiva Primăriei.

RefleqtMedia a solicitat atât ROF-ul, cât și procesul verbal al ședinței în care a fost aprobat, prin intermediul unei cereri formulate în temeiul legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Totodată am solicitat și un punct de vedere din partea prefectului de Cluj, Szillard Tașnadi, în legătură cu această speță care amintește, mai mult, de perioada COMUNISTĂ, decât de o democrație funcțională!

sursă foto: Arhivă

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: