spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Inca un turdean arestat de DIICOT pentru trafic de “legale”

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

La data de 12 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară și 4 ordonanțe de percheziție a unor vehicule, în municipiul Turda, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, în perioada iulie 2022 – 6 aprilie 2023, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, fără a deține autorizație de la A.N.S.V.S.A., două persoane bănuite ar fi manipulat și distribuit substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, din clasa catinonelor, cu prețul de 50 de lei pentru o doză (plic).

De asemenea, în perioada 7 aprilie 2023 – august 2023, bănuiții, în mod repetat, ar fi vândut droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de ,,cristal”) către consumatori din municipiul Turda.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 8 pungi de substanță pulverulentă de culoare albă, însumând cantitatea totală de aproximativ 50 de grame, 10 telefoane mobile, două cântare de mare precizie și mai multe ustensile utilizate pentru consum, cu urme de substanță.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere și au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a două persoane, a unei femei, de 32 de ani și unui bărbat, de 28 de ani.

La data de 13 octombrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a unuia dintre bănuiți, față de celălalt, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj dispunând măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj și un echipaj chinotehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

RefleqtMedia a aflat numele turdeanului, fiind vorba de Râza Rareș Alexandru.

Tip solutie: admite cerereaSolutia pe scurt: În baza art. 226 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului R. R.-A., pentru o perioadă de 18 zile, respectiv de la 13.10.2023 la 30.10.2023 inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpatul şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13 octombrie 2023, ora 14:15.Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 1155/2023 13.10.2023

spot_img
spot_img
spot_img