fbpx
HomeEVENIMENTÎncă un proces penal RĂSUNĂTOR a început! 5 GREI din Câmpia...
spot_img
spot_img

Încă un proces penal RĂSUNĂTOR a început! 5 GREI din Câmpia Turzii își riscă libertatea!

- Publicitate -
spot_img

Astăzi, 17 martie 2021 a avut loc primul termen al cauzei 1814/328/2020.

Aceasta îi are ca inculpați pe:

DAN RAREŞ STELIAN Inculpat
SC DAA GRANDSERVICE SRL-D Inculpat
DEAK ADRIAN ANDREI Inculpat
DEAK FRANCISC Inculpat
ŞANDRU IOAN LUCIAN Inculpat
CÎMPEAN PAUL CRISTIAN Inculpat
FRÎNC CRISTEL Inculpat
SC DAA GRANDTERMOPAN SRL-D Inculpat
SC DAA DRUMU SĂRII SRL Inculpat

Totodată, ca părți vătămate figurează Domeniul Public Câmpia Turzii SA și Compania de Salubritate SA.

În 2020, instanța a dispus începerea procesului: „În baza art 207 alin 7 Cod de procedură penală, art 207 alin 4 Cod de procedură penală, art 202 alin 1, 3 Cod de procedură penală, art 211 Cod de procedură penală constată ca măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr 19/2020 a Tribunalului Cluj este legală şi temeinică şi menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul DA A, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, faptă prev. de art.12 din Legea 78/2000, cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen.(15 acte materiale) ; complicitate la abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.48 alin.1 din C.pen.rap la prev. de art.13 ind.2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 din C.pen. ; două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prev. de art. 322 din C.pen. ; totul cu aplic. art.38 alin.1 din C.pen. şi a art.41 alin.1 din C.pen. rap la art.43 alin.1 din C.pen – începând cu data de 18.03.2020 Menţine obligaţiile prevăzute de art 215 alin 1 lit a, b, c Cod de procedură penală: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv la Poliţia mun. Câmpia Turzii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art.215 alin 2 lit a, d, Cod de procedură penală., pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii : – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. – să nu comunice direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi din dosar (cu excepţia inculpatului D F) şi cu martorii B Ş, C S C, B I L, B G E, M C, M V, M S, M F V. Supravegherea revine Politiei mun. Câmpia Turzii,, care stabileşte programul de supraveghere conform art 215 alin 1 lit c Cod de procedură penală. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor încălcării cu rea credinţă a măsurii controlului judiciar, anume înlocuirea cu măsura preventive a arestului la domiciliu ori a arestului preventiv. Încheierea se comunica conform art 215 alin 5 Cod de procedură penală. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18.03.2020, ora 14,20”

După cum reiese din încheierea Judecătoriei Turda, inculpații (înafară de regretatul, Cristel Frînc) sunt judecați pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, faptă prev. de art.12 din Legea 78/2000, cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen.(15 acte materiale) ; complicitate la abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.48 alin.1 din C.pen.rap la prev. de art.13 ind.2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 din C.pen. ; două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prev. de art. 322 din C.pen. ; totul cu aplic. art.38 alin.1 din C.pen. şi a art.41 alin.1 din C.pen. rap la art.43 alin.1 din C.pen.

Într-o discuție purtată cu jurnaliștii de la RefleqtMedia, Francisk Deak – unul dintre inculpați – a declarat că în acest dosar nu a fost constatat nici un prejudiciu și că nici el, nici fiul său, Andrei Adrian, nu „au băgat în buzunar” nici un leu.

Judecătorul a dispus, astăzi, amânarea cauzei până în 24.04.2021.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: