fbpx
spot_img
spot_img

Încă o achiziție pe filiera Deltamed – ISU

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
În această dimineață, ISU Mureș a remis un comunicat de presă privind achiziționarea unui depozit special de muniție.
 
„Containerul pirotehnic este destinat depozitării temporare a munițiilor rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, asanate pe teritoriul României.
 
În cazul descoperii unei cantități mari de muniție rămasă neexplodată într-o anumită zonă, echipa pirotehnică din cadrul #ISUMureș nu va fi nevoită să se deplaseze pe distanțe lungi până la depozit, aceasta poate amplasa containerul pirotehnic în imediata apropiere a zonei de intervenție.
 
- Advertisement -
- Advertisement -

Containerul pirotehnic este destinat depozitarii temporare a munitiilor ramase nexplodate din timpul conflictelor armate, care se incadreaza in clasa 1 de risc conform ADR, asanate pe teritoriul tarii.

Aceasta categorie de echipament este achizitionata pentru serviciile profesioniste care intervin in situatii de urgenta din domeniul pirotehnic, autorizate sa execute misiuni pirotehnice in care sunt manipulate si utilizate diferite tipuri de munitii si mijloace de initiere sau substante explozive, in vederea executarii asanarii teritoriului.

Containerul pirotehnic poate fi utilizat pentru depozitare temporara a munitiilor neexplodate, atat in incinta subunitatilor de interventie, cat si in zonele in care s-au descoperit mari cantitati de munitii si este necesara distrugerea acestora in locurile de descoperire, cu respectarea masurilor si distantelor de siguranta fata de localitati, zone aglomerate, zone industriale sau alte obiective.

 

Containerul este fabricat conform standardului ISO 1C, prezentand urmatoarele dimensiuni:

 

– Lungime : 6058 mm

– Latime : 2438 mm

– Inaltime : 2438 mm

 

Instalatia de iluminat perimetrala este tip LED, asigura iluminarea la 10 m si este alimentata dintr-o sursa independenta de curent.”, se arată în comunicat.

Ei bine, achiziția a fost realizată de la DELTAMED, principalul furnizor, în ultimii 10 ani, de materiale și logistică, către DSU, IGSU și ISU-urile din țară.

Despre licitațiile dintre Deltamed și IGSU/DSU/ISU, mai multe entități de presă au scris informații cel puțin interesante.

„Raed Arafat și amicul său de la firma DELTAMED se pregătesc să omoare definitiv orice concurență la achizițiile centralizate. Planul este DIABOLIC, entități precum ONAC și SEAP sunt folosite ca paravan. Cine îl mai poate opri pe Dumnezeu Arafat?”, scrie Ziarul de Sălaj.

“Rămâneți un pic, vi-l dau pe domnul ministru Arafat un pic…”, se aude cum spune colonelul către reprezentantul polonezilor de la WISS. De aici începe convorbirea lui Raed Arafat, în care el amenință că are puterea de anula o achiziție pe bani europeni de 600 de milioane de euro, după ce fusese adjudecată de una dintre firmele concurente ale lui Deltamed, favorita contractelor din sistemul de urgență. Cum polonezii n-au cedat, peste 10 zile Arafat a anulat licitația.

Apelul a venit din clădirea Ministerului de Interne, fostul sediu al CC al PCR. “Rămâneți un pic, vi-l dau pe domnul ministru Arafat un pic…”. Povestea acestei convorbiri începe cu trei săptămâni înainte ca adjunctul IGSU, colonelul Cezar-Mihai Damian, să-i paseze mobilul șefului său, Raed Arafat.

CÂȘTIGĂTORI NEAȘTEPTAȚI

Pe 21 august 2018, IGSU a anunțat oficial că firma WISS a câștigat licitația pentru dotarea pompierilor cu 2.000 de mașini de intervenție, cu apă și spumă.

 

O autospecială costa în jur de 300.000 de euro pe bucată (polonezii urmau să livreze două tipuri), iar valoarea totală a contractului a fost de 603 milioane de euro.”, scrie Tolo.ro

„20 de ventilatoare medicale chinezești au fost cumpărate la preț dublu de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) de la firma Deltamed, patronată de Dan Gorgan, un apropiat al secretarului de stat Raed Arafat. Deși, oficial, Arafat nu conduce ONAC, decide ce se ia.

Alte 300 de ventilatoare au fost cumpărate la prețuri de aproape patru ori mai mari de la General Electric Medical Systems.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate nu este la prima achiziție controversată. În aprilie 2020, ONAC a semnat două contracte cadru pentru achiziționarea unor ventilatoare medicale de la două firme înregistrate în Coreea de Sud și Elveția. Inspectoratul pentru Situații de Urgență, condus de generalul Dan Paul Iamandi, a plătit fără clipească celor două firme avansuri de 2,45 milioane USD, respectiv 1,935 milioane euro în baza contractelor cadru.”, scrie Newsweek.ro.

 

Ciudat, însă … autoritățile nu au investigat NICIODATĂ strânsa colaborare dintre Raed Arafat și Deltamed.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: