fbpx
HomeȘtiri din zonăÎn timp ce PSD și PNL se întrec în favoruri pentru ei,...
spot_img
spot_img

În timp ce PSD și PNL se întrec în favoruri pentru ei, ungurii s-au unit și vor autonomie – se poate cere dizolvarea UDMR, PPMT și PCM

- Publicitate -
spot_img

Cele trei partide care reprezintă interesele minorității maghiare din România, respectiv UDMR, PPMT și PCM, au redactat un document comun prin care își anunță intențiile clare vis-a-vis de autonomia teritorială a județelor Mureș, Covasna și Harghita.

”Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPM) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) vor semna o luare de poziţie comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie ale celor trei formaţiuni politice. În ultimii 15 ani au fost multe discuţii pe marginea unor proiecte iar declaraţia care va semnată, luni, la Cluj-Napoca va stabili nişte principii comune. Pe această bază se va putea merge, poate, mai departe. Vom vedea care va fi finalul acestui demers”, a declarat președintele PPMT, Zsolt Szilaghy, președintele PPMT.

Documentul semnat de cele trei formațiuni politice este unul neconstituțional și ar putea duce la dizolvarea acestora, în conformitate cu prevederile Art. 45 din legea 14/2003, republicată la 10 iunie 2015. „(1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:
a) cand se constata incalcarea prevederilor art. 30 alin. (7) si ale art. 40 alin. (2) si (4) din Constitutia Romaniei, republicata, de catre Curtea Constitutionala, precum si ale art. 3 alin. (3) si (4) din prezenta lege;”

Practic, prin semnarea acordului „tripartit”, cele trei partide maghiare și-ar putea semna propria cerere de dizolvare, în condițiile în care solicitarea autonomiei teritoriale încalcă prevederile textelor de lege prevăzute mai sus.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: