In timp ce Lojigan se lauda cu depunerea PMUD, municipiul Turda e la un alt nivel

spot_imgspot_img

In urma cu o saptamana, Consiliul Local Campia Turzii a aprobat actualizarea Planului de Mobilitate Urbana, proiect de 9 milioane de euro.

Stirea a fost prezentata drept o mare realizare a administratiei Lojigan.

Ei bine, vecinii de la Turda tocmai au remis un comunicat de presa prin care se spune ca Planul lor de Mobilitate Urbana concureaza, alaturi de Manchester si Milano, pentru Sustainible Urban Mobility Planning Awards.

“Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Faptul că Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda a fost selectat în finală reprezintă recunoașterea oficială că este unul dintre cele mai bune 3 Planuri de Mobilitate realizate în Europa în anul 2017.”, se precizeaza in comunicatul remis de Primaria Turda.

Ceea ce este si mai interesant e faptul ca Lojigan si echipa lui afirma atat faptul ca proiectul lor dedicat mobilitatii urbane a fost lansat inaintea celui de la Turda, dar si ca forul deliberativ de la Campia Turzii a aprobat PMUD inaintea celui de la Turda.

Intre timp, zvonurile venite dinspre ADR Nord Vest afirma faptul ca doar Turda si Dej vor fi acceptate la finantare pe proiectele de mobilitate urbana.

spot_img
%d