spot_img
spot_img

În SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII – activitate într-un Proiect pilot – EDUCAŢIE PENTRU SIGURANŢĂ, curs opţional pentru liceeni

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

cof
Luni, în prima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, a avut loc o activitate la Liceul Tehnologic „P. Maior” din Reghin, în cadrul unui proiect îndrăzneţ – curs opţional pentru liceeni, clasele a IX-a în special, numit „Educaţie pentru siguranţă”.

La începutul anului şcolar 2017-2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, alături de Instituţia Prefectului, Inspectoratul Şcolar şi Fundaţia Comunitară, a demarat un proiect ce îşi doreşte să dezvolte activitatea de „educaţie pentru viaţă” a tinerilor.

În urma câtorva întâlniri, a fost stabilită o programă ce cuprindea atât „lecţii” de siguranţă personală, a bunurilor, dar şi de educaţie rutieră teoretică şi practică, cu accent pe mersul pe bicicletă pe drumul public.

După prezentarea ofertei către şcoli, 11 profesori au participat la o formare în sensul susţinerii acestor activităţi educative, primind şi un suport de curs.

Unele şcoli au demarat acest proiect, un exemplu fiind Liceul Tehnologic”P. Maior” din Reghin, unde prof. Claudiu Bîndilă, susţinut de echipa de conducere, a organizat activităţi cu elevii, pe teme de interes pentru siguranţa lor.

Conform prevederilor proiectului, poliţiştii sau alţi specialişti pot fi invitaţi pentru activităţi cu exemple concrete sau clarificări ale unor nelămuriri ce au apărut de-a lungul sesiunilor din timpul anului.

În acest sens, coordonatorul structurii de prevenire a criminalităţii, alături de psihologul ANITP – Centrul Regional Tg Mureş, s-au întâlnit cu elevi din clasa a X-a ai şcolii menţionate, pentru mai bine de o oră de discuţii amicale, presărate cu umor, dar şi cu situaţii concrete de viaţă, din care liceenii au de învăţat. Felicitări cadrelor didactice implicate!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

BACALAUREAT ÎN SIGURANȚĂ, în județul MUREȘ

Examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii învățământului liceal este în plină desfășurare – o perioadă de emoții pentru absolvenți...

Prefectul de Mureș, omagiu adus eroilor uciși de Armata Maghiară la 1848

În cursul zilei de ieri, Mara Togănel, prefectul județului Mureș, a transmis un mesaj de omagiu pentru cei...

Intervenţie de reimplantare scalp realizată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

  O echipă medicală, coordonată de Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna...

A zecea prelevare de organe, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş 

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii...
spot_img

Investiții noi în echipamente la Domeniul Public Turda

Societatea Domeniul Public Turda, care dispune de capital integrat de la Consiliul Local al Municipiului Turda, a achiziționat, în anul care a trecut, două...
%d bloggers like this: