spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

In judetul Cluj, primarii au optat pentru centralizarea programului “Cornul si laptele”

In timp ce, pe anumite chestiuni, primarii de municipii si comune reclama lipsa autonomiei locale si a descentralizarii, cand e vorba de hranirea copiilor din scoli, acestia nu isi asuma nicio responsabilitate.

Anuntul l-a facut Prefectura Cluj, in urma cu doua zile.

✅ În această dimineață a avut loc ședința Comisiei pentru Implementarea Programului pentru școli al României, sub conducerea doamnei prefect Irina Munteanu.

🥐🥛 În contextul modificării cadrului legislativ referitor la programul „Cornul și laptele”, care a avut loc la începutul lunii august, noua procedură de lucru implică autoritățile locale de la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor și a subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului București, cu posibilitatea de a desfășura contracte sau acorduri-cadru pentru achiziția produselor. În județ, autoritățile locale au optat ca achizițiile să fie efectuate în sistem centralizat, ca și până acum, procedurile de achiziții fiind desfășurate sub conducerea Consiliului Județean Cluj.

❇️ În cadrul ședinței Comisiei județene pentru Implementarea „Programului pentru școli al României” de astăzi, s-a aprobat lista produselor care vor fi distribuite preșcolarilor, din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate sau acreditate, particulare acreditate și pentru învățământul primar și gimnazial de stat și particular, precum și preșcolarilor și elevilor incluși în învățământul special și a măsurilor educative. În prezent specialiști din cadrul Consiliului Județean Cluj lucrează la întocmirea caietelor de sarcini, iar în perioada următoare se vor desfășura procedurile de achiziții pentru mere, lapte și produse lactate, produse de panificație, însemnând corn și biscuiți.

➡️ Membrii comisiei de specialitate conlucrează astfel încât produsele furnizate să respecte toate normele în domeniu, astfel încât, beneficiarii să primească alimente de cea mai bună calitate, în plafonul de preț admis de lege.”, a transmis Prefectura.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img