26.4 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresÎn curând se va lansa licitația pentru serviciile de colectare și transport...

În curând se va lansa licitația pentru serviciile de colectare și transport a deșeurilor din județul Mureș

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Proiectul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Solide din Județul Mureș a ajuns în ultima etapă, respectiv delegarea gestiunii serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor din judeţul Mureş. Atribuirea contractelor de delegare se va realiza prin licitaţie de către ADI Ecolect Mureș în numele și pe seama UAT-urilor din județ. În prezent documentațiile de atribuire sunt în curs de aprobare de către consiliile locale, urmând apoi să fie aprobate şi de adunarea generală a ADI Ecolect Mureş.

În cadrul şedinţei de astăzi, 24 octombrie 2018, consilierii judeţeni au aprobat documentaţia de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deșeurilor din judeţul Mureş. Documentaţia prevede ca serviciile să fie delegate pe o perioadă de 5-8 ani.

În cadrul proiectului Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Municipale Solide din Județul Mureș, judeţul este împărţit în 7 zone pentru ca serviciile de salubritate să poată fi organizate mai operativ. Pentru fiecare zonă se va încheia un contract propriu pentru gestionarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor. Prin încheierea acestor contracte şi începerea efectivă a acestor servicii locuitorii din judeţul Mureş vor beneficia de servicii de salubritate mai bune şi va deveni posibilă colectarea selectivă a deşeurilor.

Consiliul Județean a suplimentat din nou bugetul DGASCP Mureș

În lipsa unei noi rectificări bugetare guvernamentale Consiliul Județean Mureș a alocat din fondurile proprii 3,5 milioane lei pentru DGASCP Mureș în vederea asigurării cheltuielilor de personal, până la sfârșitul anului mai fiind necesară suma de 7 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor salariale. Obligația suportării acestor cheltuieli, precum și a cheltuielilor de funcționare, revine în proporție de până la 90 % Guvernului României. Având în vedere că în acest an județul Mureș a primit o sumă mai mică din bugetul de stat pentru susținerea direcției, administrația județeană a făcut eforturi financiare sporite pentru a asigura funcţionarea serviciilor sociale existente.

Investiție avantajoasă pentru bicicliști

Tot în ședința de astăzi a fost aprobat un proiect de hotărâre privind amenajarea acostamentelor și șanțurilor pe drumul județean DJ135 Tg-Mureş-Miercurea Nirajului-Sărățeni-lim. jud. Harghita. Lucrările vor fi efectuate pe un tronson de 8,5 km pe teritoriul administrativ al comunelor Livezeni şi Găleşti.

Drumul judeţean face legătura între municipiul Târgu Mureş şi oraşele Miercurea Nirajului şi Sovata, fiind o importantă axă de transport intrajudeţean, care îmbunătăţește fluxurile rutiere către zona turistică Sovata-Praid. Pe acest drum județean se desfășoară un trafic intens în momentul de față, zona fiind foarte agreată și de iubitorii de ciclism de agrement sau sportiv, fie individual, fie în grupuri. Astfel, pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă, atât pentru vehicule cât și pentru bicicliști, Consiliul Județean a propus amenajarea acostamentelor şi a şanţurilor. Conform documentației aprobate în ședința de astăzi pe acest sector de drum acostamentele vor fi asfaltate, se vor amenaja intersecţiile cu drumurile comunale, se vor crea şanţuri de scurgere a apelor pluviale de pe platforma drumului, vor fi reparate podeţele și balustradele la cele două poduri existente, se vor amenaja parcări, și vor fi montate parapete metalice, precum și indicatoare rutiere.

Valoarea totală a investiţiei este de 16,7 milioane de lei. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Consiliului Județean Mureș. Durata de realizare a investiţiei este estimată la 4 ani.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: