fbpx
Sunday, May 28, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeANALIZĂÎn Câmpia Turzii, ca la Ramstein. Cum se urbanizează rapid la nivelul...

În Câmpia Turzii, ca la Ramstein. Cum se urbanizează rapid la nivelul SUA și Europei orașele românești care găzduiesc baze cu trupe aliate

spot_img

Comuna Mihail Kogălniceanu sau Deveselu, ori municipiul Câmpia Turzii, sunt doar cele mai elocvente exemple care au beneficiat de un salt uriaș în ceea ce privește urbanizarea datorită bazelor militare pe care le găzduiesc. Cătălin Podaru, fondatorul și director al Leviatan Design, companie românească care activează în infrastructura militară și nu numai, a explicat la DefenseRomania de ce aceste baze militare sunt mai mult decât un factor de securitate.

Compania Leviatan Design e implicată în proiecte foarte mari de infrastructură militară, inclusiv la Sibiu, în incinta Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dar și în proiecte de infrastructură operațională la Câmpia Turzii în cadrul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

Asemenea lucrărilor de la Sibiu, la fel și la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii sau Baza Aeriană de la Deveselu înseamnă mai mult decât simple facilități militare.

Cătălin Podaru a explicat că „un aspect foarte important despre investițiile în infrastructura militară e că aceste baze militare nu sunt în zone foarte urbanizate”.

„Există o componentă a dezvoltării în bază a tot ce înseamnă partea operațională militară, dar în paralel se dezvoltă zona administrativă a bazei”, a explicat directorul Leviatan Design, în interviul pe care l-a acordat DefenseRomania despre proiecte de infrastructură militară.

„În acest moment vorbim de o prezență ridicată în România și în Flancul Estic, dar mai există și componenta capacității de acomodare a unor trupe care vin și au o prezență permanentă cu diferite cicluri de rotații.

Acest aspect e foarte important și se referă atât la facilitățile în cadrul bazelor, la un anumit standard cu care trupele NATO sunt obișnuite și îl au asigurat acolo unde își exercită activitatea, dar mai mult de atât, există și necesitatea dezvoltării în paralel la periferia acestor baze a unor spații de cazare, poate chiar mini cartiere precum sunt în bazele din Germania”, precizează CEO-ul Leviatan.

Citește articolul integral >>>

În România, ca la Ramstein. Cum se urbanizează rapid la nivelul SUA și Europei orașele românești care găzduiesc baze cu trupe aliate

 

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: