fbpx
spot_img
spot_img

Implicatiile nestiute ale infratirii romano – moldovenesti de la Campia Turzii

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Infratirea parafata acum doua zile, la Campia Turzii, intre municipiu si orasul moldovenesc, Cimislia, este – cu siguranta – evenimentul saptamanii pe plan local.

Ceremonia de infratire, organizata fara cusur, a oferit publicului prezent, dar si celor care au urmarit live evenimentul, o serie de intamplari aparte, demne de luat in seama.

In primul rand, nu putem sa nu remarcam patriotismul manifestat de Sergiu Andronachi, primarul din Cimislia.

Pe langa alocutiunea plina de apreciere fata de natiunea romana, acesta a iesit in evidenta intonand atat imnul de stat al Republicii Moldova, cat si “Desteapta-te, romane!”.

Cat priveste implicatiile aparte ale aceste infratiri, incepem prin a spune ca acordul de cooperare de la Campia Turzii este PRIMUL de acest gen parafat intre doua entitati de pe cele doua maluri de Prut dupa victoria decisiva a proeuropenilor, in Moldova.

Asta inseamna ca, din punct de vedere diplomatic si al relatiilor internationale, Campia Turzii a primit un rol-cheie in apropierea Republicii Moldova de Vest.

Daca municipalitatea locala va sti sa isi fructifice rolul strategic pe care il are, odata cu semnarea acordului de cooperare depinde doar de viziunea si strategia echipelor din Primarie, insa NIMENI nu poate nega rolul extrem de important pe care il are acest acord in contextul geostrategic din Peninsula Balcanica.

Cat priveste importanta situatiei, avand in vedere prezenta ruseasca din Peninsula Crimeea, exista motive destule sa credem ca infratirea de la Campia Turzii a fost “binecuvantata” inclusiv de structurile de siguranta nationala si de securitate interna.

Insa… toate aceste lucruri se vor observa in anii ce vor urma.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: